03.05.2010. / 23:22

Autor: Ana Smrečki

BBB-ovci optužuju: Ranjeni navijač krvario s lisicama na rukama u policijskoj postaji

Navijači tvrde da imaju 20-tak svjedoka koji mogu potvrditi da je 29-godišnjak koji je ranjen u okršaju s policajcem umjesto u bolnicu odveden u policijsku postaju gdje je četiri sata sjedio s lisicama na rukama

Navijači u podne pred Maksimir dolaze s dokumentacijom, koja je suprotna policijskom izvještajuNavijači u podne pred Maksimir dolaze s dokumentacijom, koja je suprotna policijskom izvještajuNavijači Bad Blue Boysa u utorak će u podne ispod zapadne tribine stadiona u Maksimiru održati press konferenciju na kojoj planiraju ispričati svoju stranu priče. Naime, u medijima se ovih dana mogla čuti samo ona strana koju je ispričala policija, a sakupljali su se dojmovi nakon kadrova koje su zabilježile televizijske kamere. Svi oni koji su zainteresirani za ovu temu ne mogu ostati ravnodušni nakon slike oca koji iznosi svojeg malodobnog sina s tribina.

Nakon te scene, posramit će se i oni okorjeli huligani s preko nekoliko promila alkohola u krvi. No, ima i onih kadrova koji nisu dospjeli u javnost. Iako slika govori više od tisuću riječi, počeli su pristizati iskazi građana koji svjedoče o brutalnom postupanju policije. Ministar Karamarko nekoliko je puta opovrgnuo informacije iz navijačkih krugova da je policija prekoračila ovlasti.

Je li policija prekoračila ovlasti?

Dapače, Karamarko, uz premijerku Kosor najavljuje pooštravanje ovlasti policijskih službenika kroz izmjene postojećeg Zakona o policiji. No, pravi navijači se pitaju što to zapravo znači. I politika i struka složni su da su naši zakoni o navijačima i policiji rigorozni, ali da se ne primjenjuju. Je li policija prekoračila svoje ovlasti, u ovom posljednjem krvavom pohodu, pitanje je na koje možda nikada nećemo saznati službeni odgovor.

Navijači u podne pred Maksimir dolaze s dokumentacijom, koja je suprotna policijskom izvještaju. Tu su i brojna pisma građana, koja iako bi se moglo pomisliti da se radi o namještaljci ili teoriji zavjere, pokazuju da i ova priča ima dvije medalje. Osim toga, navijači tvrde da imaju 20-tak svjedoka koji mogu potvrditi da je 29-godišnjak koji je ranjen u okršaju s policajcem umjesto u bolnicu odveden u policijsku postaju gdje je četiri sata sjedio s lisicama na rukama.

Umjesto u bolnici, krvav ležao na policiji i primao batine

Tvrde da mu nije pružena liječnička pomoć te da su ga umjesto toga, dok je krvario iz trbušne šupljine, policajci dodatno cipelarili na podu. U policiji takve tvrdnje odlučno odbacuju te poručuju da je mladiću odmah pružena pomoć, nakon čega je prebačen u bolnicu. S druge strane, podsjećaju da će ranjeni policajac Kristijan Trokter zauvijek ostati invalid. Prilikom sukoba s navijačima, ostao je bez oka, a oštećen mu je i sluh. Napadač čiji identitet se još utvrđuje, ubacio mu je petardu u vizir. Uz resornog ministra Karamarka, u bolnici ga je posjetio gradonačelnik Bandić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika