04.05.2010. / 22:38

Autor: Ana Smrečki

Supruga generala Gotovine za sebe i djecu zatražila francusko državljanstvo

Prijatelji obitelji Gotovina u ovome ne vide nikakvu političku pozadinu. Budući da često posjećuje svog supruga u Haag, francuska putovnica priliko čestih prelazaka granica samo joj može olakšati život. Naime, sa stranom putovnicom puno je lakše putovati u zemlje članice EU

Dunja i Ante Gotovina vjenčali su se 29. srpnja 1995.Dunja i Ante Gotovina vjenčali su se 29. srpnja 1995.Suđenje generalima Gotovini, Čermaku i Markaču bliži kraju, a obrana preko medija šalje optimistične poruke. Tako obrana generala Ante Gotovine tvrdi da bi njihov klijent tijekom ljeta, najkasnije na jesen mogao postati slobodan čovjek. U međuvremenu, njegova supruga Dunja za sebe za djecu Antu i Anu zatražila je francusko državljanstvo.

General Gotovina francuski je državljanin već 30 godina, a stekao ga je na temelju službe u Legiji stranaca. Večernji list piše da je supruga generala Gotovine zahtjev za francuskim državljanstvom podnijela prije nekoliko mjeseci. Rješenje još nije dobila, a iz francuskog veleposlanstva u Zagrebu tek je potvrđeno da ih je kontaktirala Dunja Gotovina, piše Jutarnji list.

Prijatelji obitelji Gotovina u ovome ne vide nikakvu političku pozadinu. Budući da često posjećuje svog supruga u Haag, francuska putovnica priliko čestih prelazaka granica samo joj može olakšati život. Naime, sa stranom putovnicom puno je lakše putovati u zemlje članice EU. Istodobno, ostvare li se optimistične prognoze izađe li Gotovina već ove godine na slobodu, život u inozemstvu, gdje nije ni zločinac ni heroj, bio bi mu s obitelji puno jednostavniji.

U Zagrebu ili pak u rodnim Pakoštanima obitelj Gotovina bila bi pod stalnim pritiskom javnosti. Blicevi fotoaparata i objektivi TV kamera daleko su od svakodnevnice obitelji koja je i nakon rata, zbog optužbi za ratne zločine generala Gotovine ostala razdvojena. no, prijatelji obitelji našeg generala poručuju da se Ante nakon haaškog pritvora vraća kući te da će između Francuske i Hrvatske sigurno izabrati DOmovinu za koju se borio. General Gotovina već se pet godina nalazi u zatvoru u Haagu. Uhićen je 8. prosinca 2005. na Kanarskim otocima u Španjolskoj.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 05.05.10. 11:06

Ante ti si nasa dika ,doci ce kraj i Josipovicima i Mesicima


registracija
8/8/09

tovar62, 05.05.10. 11:37

trazi bilo cije samo nemoj ovo kukavicko Hrvatsko,jer pravi Hrvati si su i tako nadrljalji,prokleti i ukleti od svega


registracija
14/4/07

sabo, 05.05.10. 13:38

I jesi tovar,.....!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika