05.05.2010. / 22:58

Autor: Ana Smrečki

Hrvatska još ima šanse postati zemlja znanja: Udžbenici jeftiniji za 40 posto

Ministar Fuchs najavljuje da će novi katalog udžbenika s preciznim cijenama koje su formirali izdavači biti objavljen uskoro

Ministar Fuchs nastavio je projekt svog prethodnika, bivšeg ministra Primorca koji je želio da Hrvatska u budućnosti postane zemlja znanjaMinistar Fuchs nastavio je projekt svog prethodnika, bivšeg ministra Primorca koji je želio da Hrvatska u budućnosti postane zemlja znanjaKonačno dobra vijest za sve roditelje i njihove školarce. Predstavnici ministarstva obrazovanja 'zasukali su rukave' te su zajedno s ministrom Fuchsom odlučili da će Hrvatska u budućnosti ipak postati zemlja znanja'.

'Kap koja je prelila čašu' očito su oštri pritisci roditelja koji su prošle godine doslovno trgovali s udžbenicima na ulicama, a neke su se knjige u pola cijene kupovale po antikvarijatima.

Večernji list otkriva da će nakon dugogodišnjeg natezanja ministarstva obrazovanja i izdavača udžbenici za sljedeću školsku godinu biti jeftiniji nego prijašnjih godina. Izdavači su cijenu udžbenika smanjili najmanje deset posto.

Svoj doprinos dalo je i resorno ministarstvo koje je prema Pravilniku o obveznim udžbenicima broj naslova smanjilo za trećinu.


Udžbenici za prve razrede jeftiniji za 200 kuna, a za osme čak 450 kuna

Ministar Fuchs najavljuje da će novi katalog udžbenika s preciznim cijenama koje su formirali izdavači biti objavljen uskoro. Stoga će cijena kompleta udžbenika ove godine biti niža za oko 40 posto. Po novome, više se neće morati za pojedini predmet morati kupovati paketi, već samo oni udžbenici koji će trebati učeniku.

Udžbenici bi prvašiće ove godine trebali koštati 400 kuna, za razliku od 600 kuna koliko su ih roditelji plaćali prijašnjih godina. Dobra vijest i za učenike osmih razreda. Njihova cijena trebala bi ove godine biti manja za 450 kuna. Istodobno, u ministarstvu najavljuju novi pad cijena za školsku godinu 2011./2012.

Vezane vijesti

Ministarstva: Ukidanje redakcija na HRT-u nema opravdanja

Ministarstva: Ukidanje redakcija na HRT-u nema opravdanja

Ministarstva kulture te znanosti, obrazovanja i sporta ustvrdila su danas da predložena ukidanja redakcija za kulturu, školstvo te za nacionalne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika