06.05.2010. / 08:50

Autor: Hina

Mercator i Merkur potpisali pismo namjere o spajanju

Konačno preuzimanje Merkura od strane Mercatora trebao bi pregledati i odobriti slovenski državni regulator za zaštitu konkurencije

Mercator još mora dobiti blagoslov od agencije za zaštitu tržišnog natjecanjaMercator još mora dobiti blagoslov od agencije za zaštitu tržišnog natjecanjaNajveći slovenski trgovački lanac "Mercator" potpisao je u srijedu pismo namjere prema kojemu će u roku od dva mjeseca, nakon provedenog dubinskog pregleda, preuzeti sve trgovine tehničkom robom tvrtke "Merkur".

Pismo o namjeri potpisali su direktor Mercatora Žiga Debeljak i direktor "Merkura" Bine Kordež u ime diničarske skupine Merfin koju većinom čini "Merkurov" poslovni menadžment.

"Mercator" namjerava financirati operaciju dokapitalizacijom, a realizacijom dogovora preuzeo bi 44 Merkurove trgovine tehničkom robom, od kojih se 32 nalaze u Sloveniji.

Slovenski mediji navode da je Kordež kao vodeći u skupini menadžera koja je prethodnih godina izvršila menadžerski otkup Merkura bio prisiljen na ovaj potez zbog velikog pada prometa, smanjene likvidnosti i teškoća u servisiranju oko pola milijarde eura bankarskih kredita kojima se prethodnih godina opteretio Merfin.

Konačno preuzimanje Merkura od strane Mercatora (koji i sam ima tehnički prodajni sektor) trebao bi pregledati i odobriti slovenski državni regulator za zaštitu konkurencije, kako bi se zajamčilo da neće doći do trgovačkog monopola u sektoru prodaje tehničke robe, javili su u srijedu slovenski mediji.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika