06.05.2010. / 13:32

Autor: Hina

Alka Vuica osvojila nagradu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu

Nagrada za za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) biti će joj uručena 1. lipnja u Društvu hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu

Alka VuicaAlka VuicaPjesnikinja Alka Vuica iz Zagreba dobitnica je Nagrade Zvonimir Golob za 2010. godinu, za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR). Nagrada joj je pripala za pjesmu "Ti si kriv".

Ove je godine Udruga branitelja iz koprivničke Podravke dodijelila još jednu, posebnu Nagradu Zvonimir Golob - pjesniku i glazbeniku Arsenu Dediću, za iznimne zasluge u hrvatskoj kulturi i šansoni za 2010. godinu! Ovakvo priznanje ova će Udruga od sada, svake godine, dodjeljivati zaslužnim kulturnim djelatnicima, a Arsen Dedić je ovo priznanje dobio i za dugogodišnju uspješnu suradnju s pjesnikom Zvonimirom Golobom, navodi se u priopćenja UBIUDR-a.

Arsenu Dediću i Alki Vuici nagrade će biti uručene 1. lipnja u Društvu hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu, na obljetnicu smrti pjesnika Zvonimira Goloba, koji je rođen u Koprivnici.

Na natječaj za Nagradu Zvonimir Golob, koji već osmu godinu organizira koprivnička Udruga branitelja, svoje radove poslala su 542 autora iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije, Srbije i Njemačke.

Zbog velikog broja pristiglih radova Prosudbeni sud u sastavu: Zlatko Crnković, Josip Palada, Marija Peakić-Mikuljan, Mladen Pavković i Kostadinka Velkovska odlučio je da se, kao i svake godine, prigodnim Priznanjem UBIUDR-a nagradi još pet autora.

Nagradu Zvonimir Golob dosad su dobili: Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Maja Gjerek i Kolinda Vukman.

Vezane vijesti

Foto: Novinari na Brijunima čekali Angelinu Jolie a dočekali Alku Vuicu

Foto: Novinari na Brijunima čekali Angelinu Jolie a dočekali Alku Vuicu

Holywoodska glumica Angelina Jolie, kako je objavljeno tijekom dana, ipak neće doći na Brijune kao gošća glumca Rade Šerbedžije. Premda je južni dio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika