06.05.2010. / 14:20

Autor: Hina

14. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best od 3. do 6. lipnja

U sklopu bogate ponude kvalitetne urbane i klupske glazbe bit će održan i koncert Darka Rundeka i Soul Fingersa, a prvi put će biti organizirana i utrka konobara i građana od šatora na Trga bana Jelačića do trga u sklopu Kaptol centra

Darko RundekDarko RundekOvogodišnji 14. po redu Međunarodni ulični festival Cest is d' Best, okupit će od 3. do 6. lipnja, na ulicama i trgovima u širem centru Zagreba, ugledne europske performere, zabavljače, žonglere, pjevače i brojne druge, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U sklopu bogate ponude kvalitetne urbane i klupske glazbe bit će održan i koncert Darka Rundeka i Soul Fingersa.

"Sretni smo što građanima ove godine možemo najaviti vrlo atraktivan festivalski program, koji će posjetiteljima pružiti četiri nezaboravna dana puna kulturnih, zabavnih i edukativnih sadržaja", rekao je direktor festivala Zlatko Petrović.

Cirkuski performeri, kakao je rečeno, osnova su identiteta Cest is d' Besta pa se i ove godine vodilo računa o tome da se posjetiteljima predstave novi izvođači i nove predstave. Odabrano je 28 cirkuskih performera koji će tijekom festivala predstaviti 11 različitih predstava. Najsjevernija granica festivala je Kaptol centar koji će svoj prostor oplemeniti izložbom fotografija s prošlogodišnjeg festivala.

Na Cvjetnom trgu će, uz puno kvalitetne glazbe, biti održan i popularan "Dukatino - maraton beba" za najmlađe. Za mališane će, tijekom trajanja festivala, biti organizirano niz radionica plesa, pjevanja, crtanja te druženje s vršnjacima.

Cest is d' Best svoj će epitet međunarodnog festivala ove godine opravdati i time što će, uz dovođenja brojnih stranih umjetnika, dio sadržaja "izvesti" u Australiji, na ulicama Sidneya. Tamo će, naime, biti postavljena izložba "Festivalskih zastavica", koje je osmislila voditeljica likovnog programa festivala Dijana Nazor. U sklopu festivala, prvi će put biti organizirana i utrka konobara i građana od šatora na Trga bana Jelačića do trga u sklopu Kaptol centra.

Vezane vijesti

Tisuće posjetitelja zaželjelo dobrodošlicu Cest is d′ Bestu

Tisuće posjetitelja zaželjelo dobrodošlicu Cest is d′ Bestu

Cest is d Best širi svoja krila diljem Zagreba. Već se velik broj djece zabavljalo na Zrinjevcu, te je na sve festivalske lokacije već ušetalo više… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika