06.05.2010. / 15:13

Autor: Nekretnine.hr

7 jednostavnih koraka do uređenja dječje sobe za malo novaca?

Rasporedite namještaj u sobi na način koji omogućava djetetu dovoljno prostora za kretanje i igru. Razmislite o kombinaciji starog, već postojećeg namještaja, sa novim komadima koji će se uklopiti u temu koju ste zamisliti i uz postojeće namještaje

U dječjoj sobi najvažniji je dječji osmijeh. Taj osjećaj ne može ništa nadomjestiti, zato je u uređenje ovoga prostora najbitnije uložiti puno ljubavi, a Vaše dijete će to cijeniti više od skupocjenog komada namještaja.

Korak 1.

Procijenite stanje sobe koju ste predvidjeli za dijete. Odlučite koji se postojeći elementi mogu iskoristiti za novu sobu, uz naravno manji redizajn. Ponovno korištenje istih elemenata smanjuje troškove u samom početku.

Korak 2.

Odlučite se na temu ili stil za uređenje dječje spavaće sobe. Uzmite u obzir osobnost i interese djeteta, te potom izaberite shemu boja koja koordinira s temom za koju ste se prethodno odlučili.

Korak 3.

Obojite zidove bojom koju ste prethodno odabrali pritom pripazite da to bude boja koju će biti jednostavno i povoljno održavati. Dok čekate da se boja osuši, razmislite o tematskim slikama koje bi ste mogli oslikati na jednom od zidova ili ga ukrasite sa otiscima dlanova Vašeg djeteta, poigrajte se sa raznim bojama.

Korak 4.

Rasporedite namještaj u sobi na način koji omogućava djetetu dovoljno prostora za kretanje i igru. Razmislite o kombinaciji starog, već postojećeg namještaja, sa novim komadima koji će se uklopiti u temu koju ste zamisliti i uz postojeće namještaje. Postojeće namještaje osvježite sa lakom za drvo i/ili obojite u boje koje će biti u sladu sa temom. Na stari, a i novi, namještaj možete nalijepiti ukrasne naljepnice za namještaj, te ga na taj način osvježiti i povoljno urediti sobu.

Korak 5.

Odaberite novu posteljine (posteljinu), u slučaju ako postojeća ne odgovara novom izgledu sobe. Odaberite jednobojnu krevetninu koja odgovara i mogućem kasnijem redizajnu sobe. Uskladite boju posteljine i njen stil sa temom koju ste odabrali za uređenje doma. Kako sve ne bi bilo jednolično, možete se poigrati sa ukrasnim jastucima za krevet, ali pri tome pripazite da ne odudaraju od teme sobe.

Korak 6.

Odaberite zidni dekor kojim će te upotpuniti priču koju ste započeli za redizajnom dječje sobe. Kako biste uštedjeli, odaberite dekore na rasprodajama, ili kupite manju kvadraturu tapete sa dekorima koji Vam odgovaraju te izrežite si potrebni dio. Zid možete ukrasiti i crtežima Vašeg malenog slikara.

Korak 7.

U drugim prostorijama u domu pogledajte tepihe, jastuke, lampe, stolice i slično što stoji ne iskorišteno a može se još iskoristiti. Presvucite stare ukrasne jastuke u nove jastučnice, presvucite stolice i lampe u nove tkanine ili ih samo prekrijte ukrasnim tkaninama, temeljito očistite stari zanimljivi tepih i iskoristite za dječju sobu. Pri odabiru boja uvijek pazite da sve bude u skladu s odabranom temom sobe.

nekretnine.hr

Dodatni savjeti

-uzmite uslugu profesionalnog čistača tepiha za stari tepih kako bis te ga temeljito očistili za dječju sobu i kako bi ste mu osvježili izgled
-u najdražoj trgovini sa namještajem odaberite jednostavnu policu na koju će te slagati dječje igračke, i ukrasite ju u skladu sa odabranom temom

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika