06.05.2010. / 15:51

Autor: Nekretnine.hr

4 važna pravila pri kupnji klima uređaja

Kako se ljetni mjeseci približavaju tako se povećava potražnja za klima-uređajima. Ljeti na ulici svi jedva čekaju da uđu i svježi, klimatizirani prostor. Boravak u Vašem domu također će biti ugodniji ako s Vas ne cure litre znoja

Ako imate klima-uređaj ugrađen u prostoriju u Vašem stanu, Vaši prijatelji zasigurno će prije posjetiti Vas nego one koji ga nemaju. Ako još nemate klima-uređaj, pravo je vrijeme da ga kupite. Ako ga imate i odlučili ste ga zamijeniti novim, naši savjeti itekako će Vam pomoći.

Važno je pravovremeno se odlučiti za kupnju, jer ako ste odlučili kupiti klima-uređaj u vrijeme kada je potražnja za njima najveća, u ljetnim mjesecima, postoji velika mogućnost da ćete morati više vremena čekati na instalaciju istog.

Postoje četiri vrlo važna pravila pri kupnji klima uređaja:
1.Kupite klima uređaj koji dimenzijama odgovara onima prostorije u koju ga postavljate
2.Kupite klima-uređaj s opcijom za štednju energije
3.Vodite računa o tome da svoj klima-uređaj instalirate pravovaljano. Nemojte se opterećivati proučavanjem uputa za instalaciju uređaja, već je bolje je pozvati ovlaštenog stručnjaka koji će postaviti uređaj umjesto Vas.
4.Kupujte od pouzdanih proizvođača, koji Vam nude usluge servisa ako dođe do kvara.


Također obratite pozornost na filtere koji se koriste za klima-uređaje, njihovu cijenu, garanciju, kapacitet hlađenja, i dodatnih opcija poput ovlaživanja zraka. Obratite pozornost i na to da se sve dodatne opcije dodatno i plaćaju, zato ako Vam Vaše financijske mogućnosti ne dozvoljavaju da kupite baš sve dodatne opcije, odaberite one koje su Vam, prema Vašim potrebama i načinu življenja, napotrebnije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika