07.05.2010. / 15:43

Autor: Nekretnine.hr

Prirodna sredstva za čišćenje Vašeg doma

Ako ste dosada čistili svoj dom pomoću raznih sredstava za čišćenje koja sadrže kemikalije, vrijeme je da pokušate čistiti i prirodnim sredstvima

Iako Vam se možda čini kako je takav način čišćenja neučinkovit, možda se radje odlučujete na sredstva s kemikalijama. Možda stječete dojam kako će teška kemikalija zasigurno ukloniti sve nečistoće i tvrdokorne mrlje, ali varate se. Prirodna sredstva također će temeljito očistiti Vaš doma, ali Vi i Vaša obitelj posebice Vaša djeca, nećete biti izloženi djelovanju kemikalija. Pročitajte par savjeta kako učinkovito očistiti Vaš dom uz pomoć potpuno prirodnih sredstava.

Čišćenje tepiha

Kod čišćenja tepiha, soda bikarbona bit će itekako dobro sredstvo za uklanjanje mrlja. Na zamrljano područnje nanesite sodu bikarbonu i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Ostatke sode možete pokupiti navlaženom krpicom ili ih jednostavno usisati usisavačem. Soda bikarbona također će poslužiti i za otklanjanje neugodnih mirisa iz Vašeg tepiha.

Čišćenje pločica

Bez obzira na to radi li se o zidnim ili podnim pločicama, recept je isti: mješavina bijelog vinskog octa i tople vode, bit će učinkovita jednako kao i bilo koje kupovno sredstvo za čišćenje pločica. Mješavinu utočite u bocu s raspršivačem i obilno pošpricajte po dijelovima koje želite očistiti. Čišćenje nastavite krpicom za čišćenje, spužvom ili ribajućom četkom.

Čišćenje čelika

Kupovna sredstva za čišćenje čelika uobičajeno sadrže najopasnije kemikalije. Nasreću postoji i prirodan način kako očistiti mrlje s čeličnih površina. Sve što Vam je potrebno za čišćenje u ovom slučaju jest bijeli vinski ocat i gaza. Jednostavno umočite gazu u ocat i obrišite mrlje s Vaših čeličnih površina.

nekretnine.hr

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika