09.05.2010. / 23:05

Autor: Ana Smrečki

Josipović i Mesić u Moskvi ručali s ruskim čelnicima Medvedevom i Putinom

Tijekom ručka s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom i premijerom Vladimirom Putinom naš se predsjednik sastao i sa šefom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim. Dvojac je razgovarao o budućoj gospodarskoj suradnji na području energetike i industrije

Aktualni i bivši predsjednik pozvani su i na večeru izraelskog šefa države Shimona PeresaAktualni i bivši predsjednik pozvani su i na večeru izraelskog šefa države Shimona PeresaNakon spektakularne proslave 65. obljetnice pobjede nad fašizmom u Europi na moskovskom Crvenom trgu, aktualni predsjednik Josipović i njegov prethodnik Mesić koji su prisustvovali ceremoniji sudjelovali su i na svečanom ručku koji su za strane državnike priredili ruski čelnici, piše Jutarnji list.

Tijekom ručka s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom i premijerom Vladimirom Putinom naš se predsjednik sastao i sa šefom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim. Dvojac je razgovarao o budućoj gospodarskoj suradnji na području energetike i industrije.

Nakon ručka Josipović i Mesić pozvani na večeru kod izraelskog kolege

Bivši predsjednik Mesić, koji je u Moskvu stigao i kao čelnik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske tijekom ručka je razgovarao s predsjednicima Mongolije i Vijetnama, Thaksiaglinom Elbegdorjom i Nguyen Minh Trietom, te gradonačelnikom Moskve.

Istodobno, kratko se susreo s domaćinima, te kineskim predsjednikom Hu Jintaom. Neformalne razgovore Mesić je poveo i za stolom čelnika Crne Gore, Srbije i Slovenije. Aktualni i bivši predsjednik pozvani su i na večeru izraelskog šefa države Shimona Peresa.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 10.05.10. 09:12

neda se Udbasina jos,jadnoga li naroda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika