10.05.2010. / 12:40

Autor: Martina Čizmić

Nova masovna grobnica: U Srbiji otkrivena tijela 250 ubijenih Albanaca

Glasnogovornik tužiteljstva, Bruno Vekarić istaknuo je kako će iskopavanja započeti nakon što se prikupe sve potrebne dozvole

Masovna grobnica pronađena je u blizini granice s Kosovom (Reuters)Masovna grobnica pronađena je u blizini granice s Kosovom (Reuters)Na jugu Srbije, uz granicu s Kosovom otkrivena je masovna grobnica za koju se sumnja da sadrži tijela Albanaca ubijenih u sukobima na Kosovu tijekom 1998. i 1999. godine.

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine priopćilo je kako je mjesto masovne grobnice otkriveno u suradnji sa misijom Eulex na Kosovu te potvrdilo da se u grobnici nalazi oko 250 tijela.

Glasnogovornik tužiteljstva, Bruno Vekarić istaknuo je kako će iskopavanja započeti nakon što se prikupe sve potrebne dozvole.

"Radi se o novim dokazim da Srbija ne zatvara oči pred svojom mračnom prošlosti i spremna je pred sud dovesti sve koji su počinili zločine, bez obzira na njihovu nacionalnost ili položaj", dodao je tužitelj Vladimir Vukičević.

Podsjetimo, tijekom sukoba na Kosovu srbijanske snage prikrivale su masovna ubojstva tako što su odvozili tijela u različite dijelove Srbije. Još 2001. su otkrili tri masovne grobnice sa više od 830 tijela, a više od 700 je pronađeno nedaleko Beograda gdje je sjedište srbijanske antiterorističke policije.

Procjenjuje se da je tijekom sukoba na Kosovu ubijeno više od 13 tisuća Albanaca.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
19/4/10

galileos, 10.05.10. 14:06

13000- ono sto su pobile pametne bombe NATO-a kao MILOSRDNI ANDJEO.
ko je uradio procenu i prebrojavanje svih zrtava?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika