10.05.2010. / 16:39

Autor: Hrvoje Šimičević

Jurčić odgovora na optužbe: 'Vitkovićevi istupi nemaju veze s istinom'

Upitan postoji li možda neka politička pozadina najnovijeg sukoba u vrhu koprivničke kompanije te mogu li ovakve svađe utjecati na ugled Podravke, Jurčić je ustvrdio kako 'ne želi ništa nagađati', dodajući da 'svatko snosi odgovornost za svoje izjave, pa će i u ovom slučaju biti tako'

Ljubo JurčićLjubo Jurčić"Tvrdnje šefa Podravkine Uprave jednostavno nemaju veze s istinom. Meni je žao zbog ovakvih istupa. Ne bih nagađao zbog čega to radi, niti me zanima. Osim toga, nemam komentar na ovakvo iznošenje neosnovanih optužbi na moj račun", rekao je za Nacional.hr čelnik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić, komentirajući intervju šefa Uprave Miroslava Vitkovića u Večernjem listu, u kojem je Jurčiću predbacio da se bavi stvarima koje nisu u njegovoj nadležnosti te da u javnim istupima sugerira kako svi u Podravci ljenčare. Uz to, Vitković je Jurčića optužio da je mimo uprave dogovorio vraćanje 36 milijuna kuna kredita OTP -u i nagovarao ga da pokrene proizvodnju u splitskom SMS-u.

"Nije istina da sam ikoga nagovarao na bilo kakve poslove, posebice na odluke koje nisu u mojoj nadležnosti, što sam već rekao u medijima. Ponavljam da ne radim ništa iz djelokruga rada uprave, već samo nadzirem taj rad. Ovome mogu samo dodati kako u Podravci radimo u malo otežanim uvjetima i, što je najbitnije, kako će moj manat i mandate drugih članova Nadzornog odbora na kraju ocijenjivati dioničari", rekao nam je Jurčić.

Najnoviji Vitkovićev istup svojevrsna je kulminacija javnog sukoba između njega i Jurčića. Sve je započelo prošlog tjedna, nakon što je u javnost isplivao oštri SMS, u kojem je, iziritiran navodnom Jurčićevom izjavom o tome kako valja promijeniti menadžersku kulturu u Podravki jer ljudi u toj tvrtki rade samo do 16 sati i kako bi to bilo lakše učiniti da je Podravka u Zagrebu, Vitković u ciničnom tonu zamolio čelnika NO-a da 'više ne pomaže Podravci'. Strasti se u rukovodstvu Podravke nisu smirile niti nakon što je Jurčić rekao da su novine pogrešno prenijele njegovu izjavu, te da on to uopće nije kazao. Štoviše, Vitković je u današnjem istupu u Večernjaku prvi puta oštro i izravno optužio Jurčića za odluke koje su, može se iščitati, prema Vitkovićevom mišljenju bile štetne za Podravku.

Upitan postoji li možda neka politička pozadina najnovijeg sukoba u vrhu koprivničke kompanije te mogu li ovakve svađe utjecati na ugled Podravke, Jurčić je ustvrdio kako 'ne želi ništa nagađati', dodajući da 'svatko snosi odgovornost za svoje izjave, pa će i u ovom slučaju biti tako'.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 10.05.10. 17:23

SDP-ove malverzacije su legitimne,kao i Mesićeve telefonske intervencije za posudbom dioničarsih novaca SMS-u.Ali kada Podravkina uprava napravi takovu stvar i naposljetku vrati novac nazad,onda to nije moralno i za to treba odgovarati,zanimljivo.
Još jednom kažem,žalim sve one koji iz ideoloških i političkih razloga a mimo zdravog razuma zagovaraju i brane ovakovu lijevu politiku.Djela sve govore!


registracija
10/5/10

cookieVM, 10.05.10. 18:44

... gosn. simo, riječ je o temeljnom nerazumijevanju sustava upravljanja... jedino kod nas se javno može ovako ponašati neko ko je odgovoran nadzornom odboru... otprilike kao da ministar gospodarstva kritizira Predsjednika Vlade... puno bi trajao - odatle se vidi tko je kim zaštićen!!?...
... Vlada kao većinski vlasnik putem skupštine dioničara ili direktno (nebitno!) imenuje nadzorni odbor... nadzorni odbor kontrolira rad uprave i to je sve... ne vidim tu ni lijeve ni desne... ok - ako ih ima onda HDZ imenuje SDP da kontrolira HSS i HDZ!!? glupo, a!!?... ne vidim nikoga iz Podravke u Remetincu, a da je bio "lijev"... ili Vi znate nešto više!!?...


registracija
16/11/09

simo, 10.05.10. 22:18

Slažem se u potpunosti.Ja sam više želio skrenuti pažnju na kontradikciju u odgovornosti.Što je jednima kazneno i nemoralno to je drugima dobronamjerno i simpatično.Ta selektivnost je temelj razdora u društvu,a to nekome očito odgovara.Uplitanje bivšeg predsjednika Mesića u financisko stanje Podravke i njegove telefonske intervencije također su nedopustive i sramotne,ali to nema tko primjetiti.


registracija
16/11/09

simo, 10.05.10. 22:27

Novinari su kupljeni obavještajnom ekskluzivom iz ureda predsjednika, i godinama su time dizali tiražu.Danas su roblje u rukama političkih močnika i odrađuju prljave poslove istih.Zato ne treba čuditi da mediji vode ovakovu politiku i da je pravo na objektivni i istinitu informaciju stvar prošlosti.


registracija
10/5/10

cookieVM, 12.05.10. 18:15

... pa ne bi oni pisali kad ne bi imali o čemu... ali neki su se toliko omrsili da im se mast i u kosi pojavljuje :)))... sasvim je sigurno da su ovi s 16 godina na vlasti "nešto" više u toj masti :O))... al otići će oni sami kad ne bude više niš' za prodat' :O)... kacu s masti su tak' fino očistili - bolje nego moj mali teglu s nutellom...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika