10.05.2010. / 23:07

Autor: Ana Smrečki, Hina

'Slučaj reflektori': USKOK podigao prvu optužnicu protiv Damira Ponačeca

Za krivotvorenje te zlouporabu položaja i ovlasti optužene su još dvije osobe. Riječ je o direktoru zagrebačke tvrtke Željku Dražiću i voditelju projekta Sky Officea u Zagrebu Tomislavu Andabaku

Damir Polančec na nogometnom igralištu u rodnom Đelekovcu često igrao nogometDamir Polančec na nogometnom igralištu u rodnom Đelekovcu često igrao nogometStigla je prva optužnica protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca. USKOK ga nakon čak tri pokrenute istrage tereti za nezakonitosti teške više od 230 tisuća kuna postavljanjem reflektora na igralištu nogometnog kluba 'Osvit' u mjestu Đelekovcu kod Koprivnice, stoji na službenim internetskim stranicama USKOK.

Pred zagrebačkim Županijskim sudom USKOK je podignuo optužnicu zbog protuzakonitog posredovanja i krivotvorenja službene isprave. Za krivotvorenje te zlouporabu položaja i ovlasti optužene su još dvije osobe. Riječ je o direktoru zagrebačke tvrtke Željku Dražiću i voditelju projekta Sky Officea u Zagrebu Tomislavu Andabaku.

Polančec iskoristio poziciju potpredsjednika Vlade

Oni su na Polančecov zahtjev, postavljajući reflektore na nogometno igralište u njegovom rodnom mjestu, gdje je i sam često igrao nogomet, tom klubu pripalo 230 tisuća kuna. Daržić i Andabak su krivotvorili poslovne knjige kako bi izgledalo da je novac isplaćen za druge građevne radove.

Istodobno, Polančeca se tereti da je pokušao prikriti zlouporabu tako da je u siječnju ove godine od tvrtke koja je postavila reflektore tražio da napravi nov račun i ispostavi ga NK 'Osvitu'. Ovaj slučaj pokrenut je nakon anonimne prijave, a u nogometnom klubu su na medijske napise o policijskoj istrazi odgovarali kako su reflektori dar Damira Polančeca koji redovito igra s veteranima kluba.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
7/2/10

crvenoperka, 11.05.10. 10:41

SAD IGRA POLANČEC VETERANSKE UTAKMICE U REMETINCU


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika