11.05.2010. / 13:03

Autor: Renato Baretić

Gašenje nevinih života: Dvjesto naoružanih idiota i trinaest majki u crnini

Ali što ćemo s četvrtom tragičnom pričom, onom u kojoj nema ni sreće, ni boga, ni slučaja, ni psihičke bolesti? Samo glupost, kretenizam, idiotizam i debilizam oca koji je osim kobne puške na tavanu, kaže policija, skrivao cijeli arsenal nelegalnog oružja i municije!

"I don't like mondays", kaže ona stara Geldofova pjesma, inspirirana jezivim slučajem djevojčice koja je s pištoljem ušla u školu i pobila ili ranila desetak kolega iz razreda.

Ni ja ne volim ponedjeljke, a naročito ovaj netom minuli, jer bio je to u Hrvatskoj ponedjeljak dječje nesreće. Kraj Vrbovca se sam od sebe zapalio školski autobus s tridesetak klinaca koji su, izgleda, samo zahvaljujući prisebnosti vozača, ostali živi i neozlijeđeni, ali zacijelo traumatizirani do kraja života.

U Mimicama se odlomljena stijena sama od sebe otkinula, stropoštala i ubila 14-godišnjaka.

U Đurđekovcu teška psihopatologija

U Đurđekovcu kod Sesveta odigrala se stravična drama, na kraju koje je osmogodišnji dječarac ispričao policiji kako je gledao 22-godišnju sestru dok je netom nasilno pobačeno nedonošče (začeto s 54-godišnjim poočimom!) skrivala u plastičnu vrećicu.

A u Babinoj Gredi jedan je 11-godišnjak, u igri puškom na tavanu, ubio godinu dana mlađeg prijatelja.

U prva dva slučaja radi se o slučaju, sreći, božjoj volji, ili kako vam god odgovara, i tu zbilja nije bilo mogućnosti ikakvog utjecaja sa strane. U đurđekovečkom horroru riječ je o teškoj psihopatologiji, sasvim usporedivoj s preklanjskim slučajevima iz dvaju austrijskih podruma.

Foto: PixsellFoto: PixsellAli što ćemo s četvrtom tragičnom pričom, onom u kojoj nema ni sreće, ni boga, ni slučaja, ni psihičke bolesti? Samo glupost, kretenizam, idiotizam i debilizam oca koji je osim kobne puške na tavanu, kaže policija, skrivao cijeli arsenal nelegalnog oružja i municije! Za što je taj čovjek to sve skrivao, za koju prigodu osim ove koja ga je snašla, i njega i roditelje poginulog dječaka? Je li iščekivao novi rat? Je li se nadao ponudi kakvog lokalnog kriminalca kojemu treba "sigurna cijev"?

Jebalo vas oružje

U zaključcima vijesti o toj tragediji u svim se medijima spominje činjenica da je u zadnjih nekoliko godina, igrajući se tatinim neprijavljenim oružjem, poginulo trinaestero djece, a preko dvije stotine ih je ranjeno. To je, znači, trinaest mladih majki u doživotnoj crnini i dvjestotinjak onih koje će se najmanje jednom godišnje, na obljetnicu sreće u nesreći, tresti u suzama. To je, drugim riječima, preko dvjesto idiota, majmuna, kretena, morona, degenerika, totalnih budala i, na kraju krajeva, samoživih zločinaca koji su po podrumima, tavanima, sjenicima i štalama skrivali nešto što im je onda ubilo, ranilo, osakatilo ili zauvijek psihički sjebalo djecu i žene. I ne samo njihove. A zašto? Za što, idioti?! Eto vam sad oružja, eto vam ga, jebalo vas oružje, da vas jebalo!!!

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 11.05.10. 14:13

Žestoko, pravo "u sridu"! Da se bar kakava pouka izvuče iz svakog ovakvog zla koje se moglo izbjeći! Pa, ne treba sve učiti metodom vlastite kože, nešto se može spoznati i na tuđim pogreškama...


registracija
9/8/09

vinko12, 11.05.10. 18:39

evo vam ga pa uzivajte citatelji: Boljsevicki "novinari" ala baretic i Co., rasprdili se o crnoj kronici i o "Jaci" da nebi morali pisati o Bleiburgu i sramotnoj boljsevickoj mesicevoj izjavi o neminovnosti boljsevicke "odmazde" odnosno komunistickog antifasizma ili fasizma, isto je. I sada se oni nazivaju posteni, moralni zderuci sva mesiceva govna koja on prosipa i u mirovini. Opravadavati masovne zlocine poslije rata i na Kriznom putu, na staljinistickim sudovima i likvidacijama, nestajanja preko noci svih nepodobnih, obrazovanih, bogatijih ili "sumljivih" i do danas sakrivanja grobista na desetke tisuca likvidiranih gradjana je za njih i mesica neizbjezna odmazda a ne smisljena komunisticka metoda borbe za vlast. Da smo demokratska drzava a ne neokomunisticka za ovakve mesiceve izjave mrznje pravi novinari bi trazili oduzimanje svih odlicja koje je mesic dobio od RH i uz moralnu osudu. Ali gdje su takovi kada imamo smo novinare i kolumniste potomke komunistckih koljaca koji su nasa prisilna moralna vertikala i koji slasno suteci gutaju sva govna koje ovaj izlapjeli boljsevik prosipa.


registracija
23/6/09

haustor, 11.05.10. 22:08

"vinko12", zlato moje, a kaj ti, bogec, komentiraš? Pa jesi ti pročital članak ilikomentiraš neki drugi ili si se izgubil u bespućima internetske zbilje? Pa gdje si Ti u članku našel Mesića, Bleiburg i sl. zvizdarije o kojima zagriženo i bjesomučnopljuvački u svom komentaru lamentiraš! Bog ti pomogo, sinko, najbolje je Tebi doktora potražiti, i to onoga za glavu, možda se nešto i da spasiti!


registracija
9/8/09

vinko12, 11.05.10. 23:28

Haustoru da nisi mesicev pasionirani govnogrizac, mozda bi procitao na pocetku posta kritiku na bareticev stil pisanja kada, treba izbjegavati vazije teme koje nemoze obraniti a ticaju se njegovih i tvojih crvenih kmera.


registracija
12/5/10

komentator123, 12.05.10. 02:03

@vinko12: a bleiburg i komunisti su definitivno trenutno najvažniji problem ove države, a? da o tome svi pišu?
koji vražji bleiburg, komunjare i mesić, a sve se oko nas raspada? kad ćete izumrijeti više da počnemo gledati u budućnost, a ne u prošlost....i kakve veze to jadno 13 djece ima veze s komunistima?


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.05.10. 14:38

Tako je to Roberte kad baš svaka budala može biti roditelj.Za tu preozbiljnu zadaću ne treba vam dozvola, psihotest ili alkotest.


registracija
23/6/09

haustor, 14.05.10. 17:03

@vinko12, da li kod vas u zaseoku ima slučajno kakav skraćeni i ubrzani tečaj pismenosti i elemntarnog hrvatskog jezika? U slučaju da ima, toplo vam preporučam pohađanje istoga! Ono, malo kada i gdje se stavljaju interpunkcije (to su vam one kojekakve kvačice i male crtice koje ljudi zovu zarezima i sl.), pa odvojeno pisanje nekih riječi i tako, ima još dosta toga zanimljivog što biste mogli tamo naučiti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika