11.05.2010. / 23:03

Autor: Ana Smrečki

Šuker: Jednom smo nasjeli, krizni porezi i prirezi više ne dolaze u obzir

Oštro je odbacio prijedlog uvođenja kriznog prireza, poručivši da nikakvi krizni porezi i prirezi više ne dolaze u obzir. Priznaje da su u Banskim dvorima jednom nasjeli na priču o kriznom porezu, te da se to više neće ponoviti. Pojašnjava da nema smisla ukidati krizni porez da bi se uvelo nešto drugo

Ministar Šuker najavio je novu rundu pregovora sa sindikatima za idući tjedanMinistar Šuker najavio je novu rundu pregovora sa sindikatima za idući tjedanPregovori Vlade i Sindikata javnih i državnih službi ni danas nisu urodili plodom. Ni jedna ni druga strana ne odustaju od početnih pozicijama. Vladajući neisplatom božićnica, regresa i dara za djecu u ovoj godini planiraju uštedjeti ukupno 640 milijuna kuna. Za sindikate takvi su prijedlozi neprihvatljivi. Optužuju Vladu da štiti krupni kapital, čime se još više urušava javni sektor, zbog čega će na kraju ispaštati građani.

Ministar Šuker u Dnevniku Nove TV dodatno je pojasnio da u proračunu nedostaje 500 milijuna kuna za isplatu poticaja za zapošljavanje, zbog čega će se sredstva obećana kolektivnim ugovorom zaposlenima u državnim i javnim službama prenamijeniti za Hrvatski zavod za zapošljavanje. Stoga ukupno 250 tisuća korisnika proračuna ove godine neće dobiti regres zajamčen na temelju kolektivnog ugovora.

Poreznim izmjenama svima će rasti plaće

«Nije to ničiji hir, nego situacija u proračunu je takva. Mi smo sindikatima pokušali objasniti da će novim poreznim izmjenama i ukidanjem kriznog poreza porasti plaće i time bi Vlada kompenzirala ono što je smanjeno. Ipak, stalno dolazimo na ono što premijerka Kosor često ponavlja, a to je da su svi za reforme, za rezanje, sve dok do njih zaista ne dođe. Kada dođe do njih, tada svi kopaju svoje rovove i ne popuštaju», pojasnio je Šuker koji već idućeg tjedna očekuje novu rundu pregovora.

Oštro je odbacio prijedlog uvođenja kriznog prireza, poručivši da nikakvi krizni porezi i prirezi više ne dolaze u obzir. Priznaje da su u Banskim dvorima jednom nasjeli na priču o kriznom porezu, te da se to više neće ponoviti. Pojašnjava da nema smisla ukidati krizni porez da bi se uvelo nešto drugo. Dodaje da je vladina koncepcija u budućnosti smanjivati porezno opterećenje, a ne njegovo povećanje. Cilj je, zaključuje provoditi strukturne reforme i smanjivati javnu potrošnju.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 11.05.10. 23:49

Iz šupljeg u prazno,pa opet i opet,ćorak.Šuki,rađe ti prodaj koje blindirano vozilo ili prereži koju ministarsku karticu,možda,ponavljam,možda,tebi i Jaci narod počne vjerovat.ili možeš podržavati pedere kao i Zoki.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika