13.05.2010. / 13:01

Autor: Nacionalova redakcija

Subway planira širenje u Sloveniju i Rumunjsku ove godine

„U prvoj četvrtini godine otvorili smo 18 novih restorana, radi o polovini plana za cijelu ovu godinu. Ukoliko će se ekonomija u regiji srednje i istočne Europe razvijati pozitivno, ranije planiranje trebali bismo savladati," rekao je menadžer za razvoj mreže Subway srednje i istočne Europe Martin Princ

Subway u Hrvatskoj ima samo jedan restoranSubway u Hrvatskoj ima samo jedan restoranFast-food lanac Subway izvijestio je kako je tijekom prvog kvartala ove godine diljem srednje i istočne Europe otvorio 18 novih prodajnih mjesta. U usporedbi sa krajem 2009. godine, radi se o porastu za deset posto. Jedna od najvećih mreža brze hrane na svijetu u sedam zemalja regije ima ukupno skoro 170 restorana, u Hrvatskoj za sada ima jedan restoran. Na kraju ove godine bi se lanac u cijeloj regiji trebao približiti granici od 200 podružnica. U 92 zemalja svijeta mrežu Subway ima više od 32.000 restorana, u istima prodaje prije svega svježe sendviče.

„U prvoj četvrtini godine otvorili smo 18 novih restorana, radi o polovini plana za cijelu ovu godinu. Ukoliko će se ekonomija u regiji srednje i istočne Europe razvijati pozitivno, planove bismo trebali ostvariti i prije roka," rekao je menadžer za razvoj mreže Subway srednje i istočne Europe Martin Princ.

Najviše je restorana u prva tri mjeseca ove godine otvorila mreža brze hrane u Rusiji, ukupno 12. Slijedi Poljska sa tri i Slovačka sa dva restorana „Rusija sa porastom od 13 posto također drži prvenstvo u prodaji sendviča. Mada smo u prva dva mjeseca zapazili u nekim zemljama međugodišnji pad, podaci za posljednje tjedne izgledaju vrlo obećavajuće. Tjedni porast kreće se u prosjeku oko 15 posto," naveo je Martin Princ. Dalje je naveo, kako se primjerice u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Rusiji u prvoj četvrtini godine međugodišnja prosječna kupovina po klijentu također povećala.

Prošle je godine mreža Subway u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi otvorila 53 nova restorana, premda je planirala 30. Ove godine računa otvoriti otprilike 35 novih restorana u regiji te ući na tržište Slovenije i Rumunjske.

Vezane vijesti

Riba dva puta tjedno u jelovniku

Riba dva puta tjedno u jelovniku

Svaka osoba morala bi dva puta tjedno jesti ribu, od čega bi jedan obrok morale činiti ribe poput srdela, skuša, pastrve ili lososa jer sadrže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika