13.05.2010. / 22:33

Autor: Davor Šišović, Hina

Tadić obećao Brammertzu: Srbrija će locirati, uhititi i izručiti Mladića i Hadžića

Glavni haaški tužitelj u četvrtak je u Beogradu zatražio izmijenjenu optužnicu protiv Ratka Mladića, poručujući da je on odavno trebao biti uhićen. Što se tiče njegovog privođenja, Brammertz je 'umjereni optimističan', poručujući kako se Mladić vjerojatno skriva u Srbiji

GRatko Mladić i Goran Hadžić jedini su haaški otuženici koji su još na slobodiRatko Mladić i Goran Hadžić jedini su haaški otuženici koji su još na slobodilavni haaški tužitelj Serge Brammertz koji boravi u službenom posjetu Beogradu sastao se sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem. Brammertz koji priprema redovito izvješće o suradnji Srbije s Tribunalom došao je po jamstva da će tamošnje vlasti činiti sve kako bi locirala, uhitila i izručila dva preostala haaška optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Predsjednik Tadić obećao mu je da će Srbija učiniti sve kako bi se to uskoro i dogodilo.

Mladić vjerojatno u Srbiji

Glavni haaški tužitelj u četvrtak je u Beogradu zatražio izmijenjenu optužnicu protiv Ratka Mladića, poručujući da je on odavno trebao biti uhićen. Što se tiče njegovog privođenja, Brammertz je 'umjereni optimističan', poručujući kako se Mladić vjerojatno skriva u Srbiji. Tužiteljstvo novom optužnicom želi izbjeći praksu rastezanja postupka kao u slučaju Slobodana Miloševića.

Mladićeva optužnica iz 2002. godine sastoji se od ukupno 15 točaka, a novi zahtjev predviđa izmijenjenu optužnicu od 11 točaka. Tereti ga se za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u vezi s etničkim čišćenjem u Bosni i Hercegovini, maltretiranje civila u opsadi Sarajeva, genocid u Srebrenici i držanje u zatočeništvu pripadnika UN-ovih djelatnika.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 14.05.10. 09:52

Tadić obećao Brammertzu: Srbrija će locirati, uhititi i izručiti Mladića i Hadžića - je, ali nije rekel kad?
Ak to bude za 20 let i to ispunjava ovo obečanje!
Glavno je da ovaj haški mason tvrdi kak srbija surađuje u potpunosti, a Hrvatska ne!
Fuuuuj masoni!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika