14.05.2010. / 23:30

Autor: Ana Smrečki

Kosor umjesto Sanadera potpisivala škakljive dokumente na zatvorenom dijelu Vlade

Neslužbeno se može čuti da je Kosor potpisala na desetke sličnih odluka vrlo problematičnog sadržaja. Očito je da nikada nije sumnjala u namjere svoga šefa, sve do danas

Bivši premijer Sanader s aktualnom šeficom Jadrankom Kosor i pritvorenim Damirom Polančecom s trenutnom adresom u RemetincuBivši premijer Sanader s aktualnom šeficom Jadrankom Kosor i pritvorenim Damirom Polančecom s trenutnom adresom u RemetincuNakon što je u javnost procurio dokument prema kojem je vidljivo da je Jadranka Kosor prije tri godine kao potpredsjednica u Banskim dvorima vlastoručno potpisala odluku o privatizaciji šibenskog TLM-a, za što se pak sumnjiči bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, njezin komentar još nismo čuli. Zadužena za brojne predstavnike političke i poslovne elite koji su u Zagreb stigli na godišnju skupštinu Europske banke za obnovu i razvoj Kosor je vješto izbjegavala znatiželjne novinare.


Dok Kosor šuti brane je jake snage HDZ-a

Za njih su se pak u središnjici HDZ-a pobrinuli čelnici stranke koji su svoju šeficu branili s domaćeg terena. Stranački vrh optužio je Polančecovog branitelja Antu Nobila za pokušaj političkog udara na premijerku Kosor, ali i HDZ. Opovrgnuli su njezinu političku i kaznenu odgovornost, poručivši da apsolutno ne planira dati ostavku. Odluku o prihvaćanju ponude domaćeg konzorcija Adrial za privatizaciju TLM-a Kosor je potpisala na zatvorenoj sjednici Vlade u travnju 2007. godine.

Večernji list piše da je tog dana premijer Sanader odradio otvoreni dio sjednice, no da na zatvorenom dijelu nije bio. Posao potpisivanja privatizacije TLM-a prepustio je svojoj zamjenici, a u Banskim dvorima pojašnjavaju da je takva praksa bila uobičajena. Neslužbeno se može čuti da je Kosor potpisala na desetke sličnih odluka vrlo problematičnog sadržaja. Očito je da nikada nije sumnjala u namjere svoga šefa, sve do danas.

Gotov popis svjedoka koje će se pozvati na Sud u slučaju struja

Za Polančeca pak nije presudan potpis premijerke Kosor na dokumentu o prodaji TLM-a, poručuje njegov odvjetnik Anto Nobilo. Ističe da je to tek kamenčić u mozaiku koji dokazuje da su svi što se događalo u Vladi. Sredio je Nobilo i popis svjedoka koje će pozvati da svjedoče. Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks poručio je pak da će se postupku u slučaju struja odazvati svi oni koje Sud pozove na klupu za svjedoke.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 15.05.10. 00:30

Ma nije moguće!
Vi sad morate biti dosljedni, barem radi onih koji su popušili vaše dezinformacije. Morate tvrditi i dalje da je Sanader potpisivao i da je odgovoran za sve,ipak je on vaša crvena krpa! A premijerka je za vas Heroina,koja se imala snage razračunati sama sa sobom,živjela Jadranka!


registracija
27/7/09

columbo, 15.05.10. 08:59

Cudne li su ove ovcice u HDZ, koji se, nota bene, lazno predstavlja strankom... Naime, danas su s dusom i rukom na srcu uz svoju Jacu, a ako je raskrinka mudri Nobilo, a sve su prilike da hoce, kako ce joj ekspresno okrenuti ledja. Licemjer bi kazao - vec vidjeno! Ali nije, jer njeno nuzno strmoglavljenje ce biti bolnije...Zivi bili pa vidili, zasto!


registracija
30/9/09

davor12345, 15.05.10. 10:34

Što je više kleveta i laži, Mudre nam je miliji i draži!


registracija
19/4/10

galileos, 15.05.10. 10:57

citam 15-tak novina dnevno iz bivsih republika SFRJ.
ljudi dragi,svugde je isto.
bolesnici mogu da mrze one iz drugih drzava ali po svemu vidjenom kao da smo sijamski blizanci.
na vlasti lopovi,tajkuni ucenjuju,obican narod gleda kako da prezivi.
DRUZE TITO-VRATI SE.


registracija
15/11/06

rimaz, 15.05.10. 11:42

Sve ovo je ništa što će se desiti nakon izbora, ukoliko ne pobijedi HDZ i to nadmoćnom većinom da bi sam, eventualno sa pravašima mogao formirati vladu. A to je već pa skoro nemoguće. Tada će se DORH osloboditi HDZ stege i stvarno, bez miga iz HDZ-a krenutu u antikorupcijsku borbu. Jer ovo što se trenutno dešava je po onoj staroj, "neka visi P(olančec)edro".


registracija
11/1/10

fluid, 16.05.10. 11:00

Što nije potpisala smrtnu presudu za sebe.Baš me zanima da li bi i tada rekla to što govori u svezi potpisa iza kojih sada ne stoji!?Jad ličnosti.Ništa drugo.A ujedno izigravanje svetice.Kasno i sa duplim pravilima.Ovisno o potrebi.Jak karakter nema šta.To može samo odgovarati osobama tipa Simo i ini.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika