16.05.2010. / 09:03

Autor: Hina

Porin: Tony Cetinski za pjesmu "Kad žena zavoli" dobio nagradu Hit godine

Najboljim albumom godine proglašena je "Tvornica snova" Nene Belana i Fiumensa, a Porin za pjesmu godine pripao je grupi Nola za skladbu "Iznad oblaka". Porina za najbolji pop album za album "Živim po svome" dobila je Josipa Lisac, kojoj je Porin pripao i za najbolju žensku izvedbu za pjesmu "Živim po svome"

Tony CetinskiTony CetinskiSredišnja svečanost dodijele 17. diskografske hrvatske nagrade Porin održana je u subotu u Biogradu na kojoj je Porina za hit godine po izboru slušatelja dobio Tony Cetinski za pjesmu "Kad žena zavoli".

Najboljim albumom godine proglašena je "Tvornica snova" Nene Belana i Fiumensa, a Porin za pjesmu godine pripao je grupi Nola za skladbu "Iznad oblaka".

Porina za najbolji pop album za album "Živim po svome" dobila je Josipa Lisac, kojoj je Porin pripao i za najbolju žensku izvedbu za pjesmu "Živim po svome".

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Marko Tolja za skladbu "Sama si i ti".

Porin za najbolju vokalnu suradnju dodijeljen je Dini Dvorniku i TBF-u za pjesmu "Šlapa".

Grupa Kawasaki 3P dobila je za album "Idu Bugari" Porina za najbolji album alternativne glazbe, dok je Porina u kategoriji novi izvođač godine dobio sastav Valungari.

Dobitnici Porina za životno djelo za 2010. su Pavle Dešpalj, Stipica Kalogjera, Julije Njikoš i Vojno Kundić.

Uz posthumne Porine već dodijeljene obiteljima Darka Glavana i Miroslava Šuteja, Institut hrvatske glazbene industrije odlučio je dodijeliti još jedan posthumni Porin obitelji nedavno preminulog glazbenog producenta Mate Došena.

Porin se dodjeljuje u 49 kategorija, a središnja večer 17. svečanosti dodjele te hrvatske diskografske nagrade održana je u Biogradu. Dodjela nagrada u kategorijama klasične, jazz i duhovne glazbe održana je prošlu subotu u Šibeniku.

Najviše nominacija za ovogodišnjeg Porina, po njih šest, imali su grupa Nola, Natali Dizdar, Gabi Novak i Josipa Lisac.

Vezane vijesti

Ivo Josipović dobio Porina

Ivo Josipović dobio Porina

Diskografsku nagradu Porin za klasiku i jazz kao skladatelj najboljeg autorskog albuma dobio je predsjednik države Ivo Josipović. Hrvatski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika