16.05.2010. / 21:18

Autor: Ana Smrečki, Hina

Heroj dana: Policajac spasio oca i njegove malodobne kćeri iz nabujale rijeke

Budući da je kiša padala cijeli vikend, odlučio se provozati s djecom i izaći na svježi zrak. Kaže da je rijeku na tom dijelu prešao stotinu puta. Priznaje da su se kćerke malo uplašile, ipak mu je najvažnije da je izbjegnuta tragedija

Voda je već počela ulaziti u auto, pa je policajac skočio u rijeku, otvorio vrata od vozila, te je iznio djevojčice od 6 i 14 godina na krovVoda je već počela ulaziti u auto, pa je policajac skočio u rijeku, otvorio vrata od vozila, te je iznio djevojčice od 6 i 14 godina na krovPolicajac iz Daruvara spasio je u nedjelju oko podneva oca i njegove dvije kćerkice iz nabujale rijeke blizu Daruvara. 42- godišnji Krešimir Ivančić je kod Batinjske Rijeke pokušao priječi rijeku Toplice, ali kada je ušao u korito, auto se ugasio. Voda ga je pomakla dublje u rijeku, te je ostao zarobljen u vozilu sa dvije malodobne djevojčice. 47-godišnji vozač iz rijeke je slao signale, koje je srećom uočio policajac Damir Špoljarić.

Djevojčice su dobro, samo su se uplašile

Voda je već počela ulaziti u auto, pa je policajac skočio u rijeku, otvorio vrata od vozila, te je iznio djevojčice od 6 i 14 godina na krov. Trojac je dolaskom vatrogasaca prenesen na sigurno tlo, nakon čega su odvezeni u Dom zdravlja u Daruvaru gdje im je pružena pomoć. Nakon liječničkog pregleda Špoljariću je utvrđena pothlađenost, te se nalazi kod kuće. Ivančić je za Jutarnji list ispričao kako mu nije bilo ni na kraj pameti da će bezazlena vožnja završiti tako dramatično.

Pojašnjava da je riječ o lokalnoj cesti koja prati tok rijeke. Budući da je kiša padala cijeli vikend, odlučio se provozati s djecom i izaći na svježi zrak. Kaže da je rijeku na tom dijelu prešao stotinu puta. Priznaje da su se kćerke malo uplašile, ipak mu je najvažnije da je izbjegnuta tragedija. Zahvalan je policajcu, za kojeg kaže da je za njega i njegovu obitelj heroj.

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 16.05.10. 22:26

za svaku glupost postoji riješenje :D


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika