16.05.2010. / 22:56

Autor: Ana Smrečki

Na pomolu nova afera: Plinacro troši 700 tisuća kuna za špijuniranje radnika

Radnici se u Plinacrou žale na neprestani mobbing. Otkrivaju da ta detektivska agencija Kljajić čak kontrolira ispis telefonskih poziva. Jedan o zadataka detektiva je da otkriju kako informacije iz tvrtke stižu u novine

Šefica Nadzornog odbora Plinacroa zatražila je od predsjednika Uprave Jerka Jelića Balte da raskine ugovor s detektivskom agencijomŠefica Nadzornog odbora Plinacroa zatražila je od predsjednika Uprave Jerka Jelića Balte da raskine ugovor s detektivskom agencijomJoš jedno naše državno poduzeće moglo bi se naći u središtu skandala. Posljednje tri godine Plinacro surađuje s detektivskom agencijom Kljaić. Jutarnji list piše da ta naša tvrtka koja se bavi transportom prirodnog plina agenciji u vlasništvu Darka Kljaića isplaćuje oko 700 tisuća kuna. Posljednji ugovor potpisan je prije gotovo mjesec dana. Čini se kako je to i zadnji. Naime, šefica Nadzornog odbora Plinacroa zatražila je od predsjednika Uprave Jerka Jelića Balte da raskine spomenuti ugovor.

Prema ugovoru agencija obavlja nadzor nad sigurnošću tehnoloških objekata transportnog sustava. Detektivi predlažu i mjere optimalnog sustava nadzora i sigurnosti na tehnološkim objektima transportnog sustava. Prema potrebi obilaze i nadziru objekte transportnog sustava i izrađuju izvješća i analize o stanju sigurnosti na tim tehnološkim objektima. Istodobno, njihov zadatak je i da spriječe svaki pokušaj korupcije na svim razinama. Pritom, sudjeluju u izradi analiza i procjena radnih mjesta s visokim stupnjem rizika od korupcije.

Radnici se žale na mobbing

U prevedenom značenju, to znači da detektivi spomenute agencije provjeravaju poslovne partnere te ostale pravne i fizičke osobe koje mogu utjecati na odnose s Plinacroom. Na zahtjev Uprave omogućeno im je vršiti provjere fizičkih i pravnih osoba. Istodobno, radnici u spomenutom poduzeću žale se na neprestani mobbing. Otkrivaju da ta agencija čak kontrolira ispis telefonskih poziva. Jedan o zadataka detektiva je da otkriju kako informacije iz tvrtke stižu u novine.

U Plinacrou nisu željeli komentirati ove informacije. Detektivka agencija u javnosti nije previše poznata. Nemaju čak ni svoju web stranicu. Firma je registrirana na dvije adrese, u Širolinoj 6 i Martićevoj 23ali telefonskih brojeva nema. Na internetu se tek mogu naći privatne mail adrese direktora.

Vezane vijesti

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

Grad Sisak će kazneno goniti bivšu ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marinu Matulović Dropulić, zbog pogodovanja u… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 16.05.10. 23:55

DOLJE POKVARENA JACA I SVI NJEZINI. DOSTA JE BILO OVOGA. SVAKI DAN NOVE AFERE. MARŠ U ZATVOR!!!


registracija
27/8/09

Lujo1, 17.05.10. 22:00

Ova ružna "gospođa" na slici je najveći (prikriveni) kriminalac u državi Hrvata!
Bože pomozi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika