17.05.2010. / 11:17

Autor: Nekretnine.hr

Kako poboljšati izgled doma za prodaju?

Stavite sebe u ulogu kupca i zapitajte se što možete učiniti kako bi kupac vizualno stekao čim bolji dojamo Vašem domu

Najbitnije je da dom izgleda neutralno kako bi se mogao prilagoditi različitim ukusima i željama kupaca. Na primjer, ako planirate osvježiti boju, izaberite neutralne boje i držati se dosljedno iste boje u cijeloj kući. Sada nije vrijeme za eksperimentiranje s modernim tretmanima i/ ili bojama. To bi moglo odbiti potencijalnog kupca. Nekretnine.hr će se pobrinuti da se ne zaboravite pobrinuti o najbitnijim stvarima. Kako živite u svom domu, svakodnevno ga gledate često je vrlo teško uočiti neke potencijalne nedostatke koje su se već uklopili u vašu svakodnevnu sliku Vašega doma.

Unutrašnjost doma, pripazite na slijedeće:

Pospremite ormare, ormariće i spremišta. Očistite podove i pobrinite se da imaju svjež izgled. Provjerite izgleda li Vaš dom neuredno. Ostaviti otvorenu knjigu ili magazin nije nedostatak jer pokazuje samo da netko stanuje u domu, ali kutak u kojem su nabacani časopisi ili odlužene knjige pokazuju nered.

Pokušajte vratiti sjaj kuhinje. Očistite svaki aparat, svaka vrata unutar svih ormara i ostave. Provjerite je li pećnice prljava, je li hladnjak pretrpan sa starom hranom..? Ne zaboravite da potencijalni kupac može zagledati bilo gdje!

Imate pokvaren zahodski kotlić? Labavo ili škripavo WC sjedalo? Potencijalnog kupca zanima sve. Impresionirajte ga, umjesto da ga razočarate. Potencijalni kupac će najvjerojatnije provjeriti svaki aspekt Vašeg doma, pa i Vaše kupaonice također. Provjerite sve prije prezentacije svoga doma.

Svijetla i osunčana soba je privlačnija od zamračene. Provjerite rade li svi prekidači za svjetlo i sve žarulje. Izbjegnite situaciju da se dovedete u neugodan položaj. Provjerite svoje garaže i podrum. Jesu li uredni, čisti i suhi? Ako ne, vaš potencijalni kupac mogao bi biti oprezni u kupnji.

Trebate poduzeti sve korake kojima biste uklonili neugodne mirise, kao što su mirisi za kućne ljubimce ili duhanski dim ili miris smeća, hrane u ostavi ili slično. Neugodan miris će odmah smanjiti vrijednost Vašega doma u očima kupca. Zato nemojte peći kolačiće niti kuhati hranu neposredno prije dolaska Vašeg potencijalnog kupca jer nikada ne znate kakav miris može kome zasmetati.

Anketa na stranici Nekretnine.hr pokazuju kako je jako frustrirajuće ukoliko potencijalni vanjski izgled vašeg doma; dvorište, fasadu, okolicu itd. Izađite van svog doma, odmaknite se 50 metara i pogledajte dobro svoj dom izvana. Provjerite i zapišite si sve što bi bilo neprivlačno te pokušajte promijeniti sve na što možete utjecati.

Pazite na slijedeće stvari kod vanjskog izgleda:

Očistite garažna vrata. Potrudite se rub travnjaka izgleda urednije. Popravite oštećeni pločnik na ulazu, dvorišnu ogradu i/ili ogradu na balkonima. Pobrinute se za pokvareno zvono, portofon, pukotine na zidu i prozorima, ljuštenu boju itd.

To su znakovi koji bi mogli kod potencijalno kupca stvoriti sliku lošeg održavanja. Uklonite sve predmete koje leže u dvorištu i balkonima kuće, uključujući dječje igračke i vrtni alat. Podšišajte grmove i živicu kako ne bi izgledati neuredno i čupavo. Ako si ne možete priuštiti da stavite novu fasadu, pokušajte uljepšati postojeću i popraviti pukotine.

Dodatne savjete za prodaju možete dobiti od agenta ili agencija za nekretnine. Nekretnine.hr Vam preporučuje svoje partnere.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika