Objavljeno u Nacionalu br. 757, 2010-05-18

Autor: Berislav Jelinić

Revizija otkrila goleme nezakonitosti u radu ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta

ZORAN VLAŠIĆ, BIVŠI RAVNATELJ PUČKOG OTVORENOG
UČILIŠTA, TVRDIO JE DA SU OPTUŽBE PROTIV NJEGA IZMIŠLJENEZORAN VLAŠIĆ, BIVŠI RAVNATELJ PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA, TVRDIO JE DA SU OPTUŽBE PROTIV NJEGA IZMIŠLJENEIzvještaj neovisnih revizora iz Revizije Rakić i Čubaković porazan je za Zorana Vlašića, bivšeg ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta, kojega je Vlada koncem rujna 2009. smijenila na inicijativu zaposlenika te ustanove zbog mnogih nezakonitosti u radu. U tom izvještaju, kojim raspolaže redakcije Nacionala, potvrđeno je da je Vlašić 2009. u brojnim situacijama poslovao nezakonito, što je i dovelo do njegove smjene, koju on isprva nije prihvatio pa su ga na kraju iz ureda na ulicu morali iznijeti zaštitari.

Zbog sumnje u brojne nezakonitosti vršiteljica dužnosti ravnatelja Ružica Kovačević podnijela je 16. studenoga 2009. protiv Vlašića i opširnu kaznenu prijavu. Vlašić je unatoč svemu tome još imao i drskosti podnijeti kaznenu prijavu zbog navodno nezakonite smjene. Posebno je zanimljivo da su ovlaštene hrvatske institucije navodno puno revnije postupile kad je trebalo preispitati zakonitost Vlašićeve smjene, nego kad se trebalo baviti spornim Vlašićevim aktivnostima, doznao je Nacional od krugova bliskih zagrebačkim gradskim vlastima, koje zajedno s Vladom kreiraju Upravno vijeće te ustanove.

Zagrebačka gradska vlast već neko vrijeme traži adekvatnog kandidata kojega bi mogla podržati da preuzme tu ustanovu.

Vezane vijesti

Novi ravnatelj Nediljko Matić izabran protiv volje zagrebačkih vlasti

Novi ravnatelj Nediljko Matić izabran protiv volje zagrebačkih vlasti

Izbor Nediljka Matića za novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta razljutio je neke dužnosnike u gradskim vlastima Grada Zagreba, doznao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika