Objavljeno u Nacionalu br. 757, 2010-05-18

Autor: Robert Bajruši

MISLI LOKALNO DJELUJ GLOBALNO

Šuker dogovorio koaliciju HDZ-a i DC-a na državnoj razini kako bi osigurao većinu u gradskom vijeću Velike Gorice

IVAN ŠUKER I SDP-ovac TONINO PICULA GLAVNI SU POLITIČKI
PROTIVNICI U VELIKOJ GORICIIVAN ŠUKER I SDP-ovac TONINO PICULA GLAVNI SU POLITIČKI PROTIVNICI U VELIKOJ GORICIIvan Šuker, ministar financija, i stanovnik Velike Gorice, inicirao je prošlotjedni sporazum o političkoj suradnji HDZ-a i Demokratskog centra, koji su potpisale Jadranka Kosor i Vesna Škare-Ožbolt.

U političkom smislu DC je marginalna stranka bez saborskih zastupnika i s po jednim vijećnikom u svega četiri od 122 grada u Hrvatskoj (Kutini, Petrinji, Otoku i Iloku), a jedini relevantni rezultat ostvaren je na prošlim lokalnim izborima u Velikoj Gorici, gdje je Vesna Škare-Ožbolt koalirala sa SDP-om, i ima trojicu vijećnika. Gradonačelnik Velike Gorice je HDZovac Dražen Barišić, no većinu u Gradskom vijeću do sada su imali SDP, HNS i DC.

Izlaskom DC-ovih vijećnika iz koalicije, HDZ će u potpunosti preuzeti vlast u Velikoj Gorici, i to je prva posljedica Šukerove operacije zbližavanja HDZ-a i DC-a.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika