Objavljeno u Nacionalu br. 757, 2010-05-18

Autor: Plamenko Cvitić

NOVA PROGRAMSKA SHEMA USRED BEZVLAĐA

HTV gasi Dossier.hr, a nedjeljni Dnevnik opet će voditi Goran Milić

Goran MilićGoran MilićUnatoč činjenici da na državnoj televiziji već mjesecima vlada potpuni kaos zbog nemogućnosti odabira novog ravnatelja, u sljedećih nekoliko tjedana vodstvo HTV-a ipak priprema velike promjene u programu. Tako se već krajem ovog mjeseca gasi nekoliko emisija HTV-a koje se emitiraju u večernjem terminu, poput Otvorenog i Dossier.hr-a, a 31. svibnja počinje emitiranje novog, trećeg Dnevnika.

Prema Nacionalovim izvorima s Prisavlja, on će osim standarnog dijela sadržavati i elemente emisije "Otvoreno", pa će tako u studiju često imati goste koji će komentirati dnevna događanja. Iako su drugi detalji novog formata još tajni, zasad se jedino zna da će se u trećem Dnevniku kao urednici i voditelji izmjenjivati Dijana Čuljak-Šelebaj, Mislav Togonal i Siniša Kovačić. Početkom lipnja u ulozi voditelja nedjeljnog Dnevnika ponovno će se pojaviti i Goran Milić. Glavni razlog za promjene u programskoj shemi HTV-a je nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo koje počinje 11. lipnja, pa su čelnici HTV-a odlučili da ovogodišnja ljetna shema započne nešto ranije no inače. Zbog toga je odlučeno da se mnoge večernje emisije privremeno ukinu, i da ih nadomjesti dulji treći Dnevnik na 1. programu HTV-a.

Jedina emisija koja će ipak u određenoj mjeri "preživjeti" bit će "Otvoreno", koje će umjesto svakim danom, sljedećih nekoliko mjeseci ići samo jednom tjedno. Najvjerojatniji termin tjednog "Otvorenog" zasad je četvrtak, a emisiju će uređivati i voditi Hloverka Novak-Srzić. Još jedna novost je i povratak Gorana Milića u nedjeljni večernji Dnevnik. Još nitko to nije javno potvrdio, ali glasine o Milićevom Dnevniku pojačale su se kad je on već ovih dana počeo s ozbiljnim pripremama za vođenje nedjeljnog Dnevnika. Taj Milićev angažman po svemu sudeći bit će i njegov posljednji angažman na HTV-u. U ožujku iduće godine Milić odlazi u mirovinu.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika