18.05.2010. / 10:17

Autor: Hina

Rast dobiti Rosnefta zahvaljujući višim cijenama nafte

"Naša glavna postignuća u prvom tromjesečju 2010. bile su visoke stope proizvodnje sirove nafte i rast zaliha rafinerije, kao i nastavak uspješne kontrole troškova", kazao je izvršni direktor Sergej Bogdančikov

Vladimir Putin I Sergej BogdančikovVladimir Putin I Sergej BogdančikovNajveća ruska naftna kompanija Rosneft izvijestila je o rastu neto dobit u prvom tromjesečju za gotovo 20 posto zahvaljujući višim cijenama nafte i otvaranju velikog novog polja u Sibiru.

Rosneft, koji je pod kontrolom države, objavio je da su prihodi za prva tri mjeseca 2010. skočili za 78,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 14,8 milijardi dolara slijedom povećanja proizvodnje za više od osam posto.

Tvrtkino polje Vankor u istočnom Sibiru, otvoreno u kolovozu 2009., bilo je "glavni pokretač rasta", objavila je kompanija.

Neto dobit iznosila je 2,4 milijarde dolara, što je 19,4 posto više u odnosu na godinu ranije. Kompanija je kazala da sporiji rast dobiti u odnosu na prihode odražava povoljniji utjecaj valutnih tečajeva i niske porezne stope u 2009.

"Naša glavna postignuća u prvom tromjesečju 2010. bile su visoke stope proizvodnje sirove nafte i rast zaliha rafinerije, kao i nastavak uspješne kontrole troškova", kazao je izvršni direktor Sergej Bogdančikov u priopćenju.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika