18.05.2010. / 22:21

Autor: Ana Smrečki, Hina

Politički pritisak: Ako ga vrši Nobilo, imaju li na njega pravo Kosor i Josipović

«Ako svatko ima pravo, pa i odvjetnici, napadati Vladu i optuživati Vladu, ministre, predsjednicu Vlade, onda i Vlada valjda može tražiti očitovanje od cehovskog udruženja bez da se to tumači kao politički pritisak», zaključila je premijerka

Kosor poručuje da se nitko od političara ne smije miješati u neovisnost policije, pravosuđa i državnog odvjetništva, odnosno u njihovu borbu protiv korupcije i kriminalaKosor poručuje da se nitko od političara ne smije miješati u neovisnost policije, pravosuđa i državnog odvjetništva, odnosno u njihovu borbu protiv korupcije i kriminalaNove trzavice na relaciji Pantovčak - Banski dvori. Premijerka Kosor u ponedjeljak je izjavila da se slaže sa svime što u slučaju TLM kažu predsjednik Josipović i šef SDP-a Zoran Milanović. Dan kasnije uslijedila je oštra reakcija na predsjednikovu ocjenu da je Hrvatska odvjetnička komora izrekla suspenziju odvjetniku Anti Nobilu na poticaj politike. Premijerka Kosor poručuje da to nije istina.

Jednaka mjerila za sve

Pritom pojašnjava da se nitko od političara ne smije miješati u neovisnost policije, pravosuđa i državnog odvjetništva, odnosno u njihovu borbu protiv korupcije i kriminala, poručujući da nema bedema koji bi mogao zaštititi bilo koga od bilo čega.

Naglašava i da bi u odnosu medija i politike prema svakoj istrazi koju provode nadležna državna tijela trebala postojati jednaka mjerila. Pita se zašto primjerice predsjednik Josipović nije reagirao u slučajevima kada su SDP-ovci u vrijeme pokretanja određenih istraga žestoko napadali policiju, ministra Karamarka, DORH i USKOK.

Kosor tražila očitovanje Komore

Opovrgnula je medijske napise da je vršila pritisak na Hrvatsku odvjetničku komoru koja je izrekla suspenziju Anti Nobilu zbog istupa u javnosti. Istodobno, priznala je da je zatražila očitovanje HOK-a kako bi se utvrdilo je li prekršen kodeks udruge, budući da je Nobilo nekoliko puta izjavilo da se protiv Damira Polančeca vodi politički proces.

«Ako svatko ima pravo, pa i odvjetnici, napadati Vladu i optuživati Vladu, ministre, predsjednicu Vlade, onda i Vlada valjda može tražiti očitovanje od cehovskog udruženja bez da se to tumači kao politički pritisak», zaključila je premijerka.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 18.05.10. 23:14

budale retardirane... ako postoji netko tko je držao lopovu lojtre, onda se i njega mora ispitati...
Nobilo jedino želi obraniti svojeg klijenta, ma kakav on bio....
i ni jednom riječju nije vršio ikakav pritisak, nego je samo iznio komentar....
kao što ću ja sad: Jaca je uspaničena kokoš....
i kaj sad?....
jel vršim pritisak na odraslu ženu?....
ne budite djeca...


registracija
11/1/10

fluid, 19.05.10. 03:09

Panika !U HDZ-u je neviđena panika.Svi izgledaju kao zombiji,što u stvari i jesu-živi mrtvaci.I to sve zbog gladi za vlašću i prokletstvom za materijalnim.Ja bih im sve dao što god požele.Ali da to nose sa sobom "gore"kada dođe kraj.Jadnici ubožni bez ikakvih kriterija.


registracija
27/7/09

columbo, 19.05.10. 06:58

Jadni smo nema sto...Onomad vjerovasmo HDZ-u da je stranka koja nam jamci ljepsa jutra i da je pred nama svijetla buducnost. MIslili smo da nas krade Beograd i da je to vrijeme za nama...U biti krao nas je, ali ne ovako bezocno. No, kad te prevari i ovako temeljito pokrade onaj kojemu si vjerovao, onda je to zaista nevidjena sramota. Ustvari, kasno smo spoznali da to i nije stranka, nego organizacija organiziranog kriminala i samo je pitanje kako tu vodecu bagru nije sram? Jer da jest, svi bi se redom povukli sa svojih funkcija. Vrijeme je da im vratimo milo za drago i da ih konacno posaljemo u ropotarnicu povjesti i da se nikada ne vrate na scenu. No, pitanje je koliko je nasa oporba uopce ozbiljna da preuzme vodjenje zemlje!?


registracija
27/8/09

Lujo1, 19.05.10. 09:29

«Ako svatko ima pravo, pa i odvjetnici, napadati Vladu i optuživati Vladu, ministre, predsjednicu Vlade" - pa naravno da ima i pravo i dužnost napadati i prozivati Vladu za svaki lopovluk koji napravi jer Vlada je javna institucija koju smo mi izabrali (nije Vlada nas birala) i koju mi možemo i moramo i kontrolirati i napadati, a ta Vlada mora nama služiti i polagati nam račune i odgovarati nam na svako (baš svako), pa i glupo pitanje!!
Pa nije Vlada kraljevska obitelj, a premijerka kraljica (makar bi to ona htjela, ali neće, pa neće uspjeti)!
Kraljevstvo za kompas!!


registracija
17/12/09

petrus, 19.05.10. 11:28

Ako neće odstupiti s vlasti, moramo mi na ulice. Skupljajte peticiju za izbore. Teraj ih sve u kurac. Ne želim tu kokoš više ni gledati ni slušati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika