19.05.2010. / 11:35

Autor: Hina

CEMEX započeo izvoz cementa u Egipat

Prva ovogodišnja CEMEX-ova pošiljka cementa poslana je u Egipat krajem prošlog tjedna, a sljedeći brod isplovljava u lipnju, kaže se u priopćenju

Trpimir RenićTrpimir RenićCEMEX Hrvatska započeo je s izvozom cementa u Egipat, a očekuje da će ga ove godine u tu zemlju izvesti više od 200 tisuća tona, priopćeno je iz CEMEX-a.

Izvoz cementa CEMEX započinje nakon što je prošle godine u Egipat izvezao gotovo 130 tisuća tona klinkera.

Prva ovogodišnja CEMEX-ova pošiljka cementa poslana je u Egipat krajem prošlog tjedna, a sljedeći brod isplovljava u lipnju, kaže se u priopćenju.

Iz CEMEX-a ističu kako su novi ugovori o izvozu cementa na građevinski vrlo zahtjevno tržište Egipta dobar znak za hrvatski izvoz i njegov rast, posebno u vrijeme opće krize. Nastojanje da potakne izvoz na tom tržištu donijelo je CEMEX-u priznanje "Zlatni ključ" za najboljeg izvoznika u Egipat u 2009. godini, nagradu Hrvatskih izvoznika dodijeljenu na njihovoj nedavno održanoj 5. konvenciji, dodaje se.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika