21.05.2010. / 10:08

Autor: Nacionalova redakcija

Incident u Dubrovniku: Fizički napadnut Andro Vlahušić

Vlahušić tvrdi da se stvari nisu tako odvijale i da se nije dogodilo ništa tako dramatično. Vlahušić je kazao kako zna da je Raguž branitelj i kako se liječi od PTSP-a, kojemu je ukazao na neodrživu situaciju s obzirom na dosadašnje dugove

Andro VlahušićAndro VlahušićNakon glasine da je netko fizički napao i lakše ozlijedio gradonačelnika Andra Vlahušića, on je u telefonskom razgovoru rekao da je 'sve u redu' i da je to 'patka'.

Dubrovački vjesnik piše kako je gradonačelnik ipak potvrdio incident koji se dogodio dok je razgovarao sa Matom Ragužem i njegovom rođakinjom kazavši da je u svom poslu kao liječnik i sad kao gradonačelnik naišao na razne načine komunikacije koje razumije i kao čovjek i kao gradonačelnik i kao liječnik. Ne komuniciraju svi na isti način.

Mato Raguž je dobio rješenje od Grada da od 1. lipnja izađe iz zakupa restorana čiji je prostor u vlasništvu Grada, i to zbog 70.000 kuna duga.

"Kod gradonačelnika smo otišli na sastanak kako bismo ga zamolili da odgodi isplatu zaostalog duga. Međutim, Andro Vlahušić za to nije imao razumijevanja", kaže Luca Matić.

Nakon kratke rasprave između njih dvojice gradonačelnik je u jednom trenutku rekao Mati da izađe iz prostora i da će mu dati socijalnu pomoć.

Tada je Mato izgubio živce i fizički se sukobio s gradonačelnikom, kazala je Luca Matić i dodala da je Mato nakon današnjeg događaja završio na psihijatrijskom odjelu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Mato Raguž je dobio rješenje od Grada da od 1. lipnja izađe iz zakupa restorana čiji je prostor u vlasništvu Grada, i to zbog 70.000 kuna duga.

Vlahušić tvrdi da se stvari nisu tako odvijale i da se nije dogodilo ništa tako dramatično. Vlahušić je kazao kako zna da je Raguž branitelj i kako se liječi od PTSP-a, kojemu je ukazao na neodrživu situaciju s obzirom na dosadašnje dugove.

Naime, još za vrijeme mandata gradonačelnice Dubravke Šuice, Ragužu je oprošten dug od 200.000 kuna, a prošle godine Vlahušić mu je otpisao oko 150.000 kuna duga prema Gradu Dubrovniku.

U prvih pet mjeseci ove godine konoba PAX dužna je 70.000 kuna. Tražili su poček do kraja sezone, što sam i prihvatio, ali nakon toga Grad i Raguži će morati riješiti taj problem jer svako daljnje otpuštanje dugova u ovoj situaciji je neodrživo.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

registracija
15/5/09

Fidelito, 21.05.10. 11:19

Vlahušića pod istragu. Smjesta.
Zato što mu je 'otpisao' onih prvih 150000 Kn. Ili neka ih plati iz svog đepa. Šuicu također. Pa neka onda i dalje opraštaju privatne dugove.
Odmah dobijem PTSP kada vidim kako se nekim (navodnim) poduzetnicima olako otpisuju dugovi, dok se drugima onemogućava normalno poslovanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika