24.05.2010. / 13:31

Autor: Hina

Anto Đapić mogući kandidat na izborima za Predsjedništvo BiH

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić potvrdio je da ozbiljno razmišljaju o Đapićevoj kandidaturi budući ispunjava sve uvjete koje je postavilo četiri od šest hrvatskih stranaka potpisnica Kreševske deklaracije

Anto ĐapićAnto ĐapićPočasni predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je mogućnost ponovnog političkog aktiviranja, ali u Bosni i Hercegovini budući je HSP BiH ponudio da bude njihov kandidat za hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

"Istina je da smo tijekom razgovora s predstavnicima HSP-a BiH naveli mogućnost moje kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva. Naravno, ja bih volio kada bi sve hrvatske stranke u BiH uspjele postići dogovor o jednom kandidatu, ali čini mi se da je takva mogućnost sve neizvjesnija", rekao je Đapić u ponedjeljak za mostarski Dnevni list.

Nedavno se tijekom susreta vodstava HSP-a iz Hrvatske i BiH u Slavonskom Brodu razgovaralo o tome da počasni predsjednik ove stranke bude kandidat za člana BiH Predsjedništva.

Đapić vjeruje kako bi on bio 'odličan izbor' ističući da posjeduje dugu političku karijeru, ugled i ime koje je prepoznatljivo te je upućen u aktualna zbivanja u BiH.

Bivši čelnik HSP-a Hrvatske posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić potvrdio je da ozbiljno razmišljaju o Đapićevoj kandidaturi budući ispunjava sve uvjete koje je postavilo četiri od šest hrvatskih stranaka potpisnica Kreševske deklaracije.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 24.05.10. 15:43

Mozda bi istodobno htio sjediti na dva stolca razdaljena ponad 400 km.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika