24.05.2010. / 17:13

Autor: Hrvoje Šimičević

Hloverkin otac pozvao na 'genocid' nad novinarima: 'To je nedopustivo i za svaku osudu'

Vidno iznerviran činjenicom da je opet dospio u medije zbog negativnih konotacija, otac nekoć najmoćnije osobe na HRT-u, poželio je dakle smrt svim pripadnicima novinarske struke, pa samim automatizmom, i svojoj kćerki

Ante Novak (www.makarska.hr)Ante Novak (www.makarska.hr)''Kurac nesreća. Novinare triba pobit. Krizma mi se unuk i vodija san ga na ručak. Sta san osamdeset centimetara od njega i niti sam ga taka, niti dirnija. On je sjedio četiri metra od auta na terasi, i da je nešto bilo odma bi doša. Nakon sat vrimena konobar u restoranu mi je reka da me treba neki čovjek vani. Reka je da sam mu oštetio auto i da je šteta 1.500 kuna. Reka je da je zvao policiju. Ja san mu da novce, a on je zna da nije ništa bilo pa mi je na kraju vratija novce'', suptilno je, uz odmjereni kontingent pristojnih hrvatskih riječi i usputno pozivanje na masovno ubojstvo novinara za Net.hr prokomentirao Ante Novak, makarski dogradonačelnik i otac Hloverke Novak Srzić, donedavne šefice informative na Hrvatskoj radioteleviziji, prometnu nesreću koju je navodno skrivio.

Vidno iznerviran činjenicom da je opet dospio u medije zbog negativnih konotacija, otac nekoć najmoćnije osobe na HRT-u poželio je dakle smrt svim pripadnicima novinarske struke, pa samim automatizmom, i svojoj kćerki, jer se ona navodno također bavi ovim poslom. U izljevu bijesa prema novinarima, Novaka nije spriječila ni činjenica da je u tom trenutku njegov automobil bio - neregistriran. ''Ovi čovik što mi se brine za to je zaboravija. Izbrisalo mu se iz kompjutera. Danas san ga izgrdija, ali policija je meni tribala javit da je istekla'', rekao je spomenutom portalu Novak.

Obzirom da su cjelokupnoj Novakovoj verziji događaja prethodili njegovi 'genocidni' predumišljaji nad jednom cijelom strukom, priupitali smo za mišljenje čelnika Hrvatskog novinarskog društva Zdenka Duku, premda je za takvo nešto vjerojatno bitniji stav nadležnih pravosudnih tijela. "Radi se dakako o nedopustivom ponašanju makarskog dogradonačelnika, i to posebice zbog javne funkcije koju obnaša.

Zbog toga bi još više trebao paziti što govori. To je za svaku osudu. Ipak, mišljenja sam da je Novak to izjavio dok je još bio 'vruć', i ne vjerujem da bi to opet ponovio", kazao je ovom portalu Zdenko Duka, podsjećajući kako je Novak već ranije imao sličnih afera, odnosno istupa u javnosti. Riječ je naime o lokalnom političaru koji u najmanju ruku nije imao najbolje 'odnose s javnošću', a gdjekad i sa zakonom. Još kad je prvih godina 21. stoljeća obnašao dužnost makarskog gradonačelnika, u nekoliko je navrata u javnosti bio optuživan da državi ne plaća sav porez koji je obvezan plaćati, te da mu radnici u lokalnoj tvornici bezalkoholnih pića i sokova rade na crno.

Kulminacija slični optužbi uslijedila je prošle godine kada ga je Makaranin Zlatko Marinović, vlasnik parcele pokraj kojeg je Novak sa partnerima i bez svih potrebnih dozvola gradio mega objekt vrijedan 26 milijuna kuna, optužio da mu je nudio mito od 20. 000 eura.

Vezane vijesti

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Na HRT-u ponovno iskri na relaciji Hloverka Novak Srzić - novinari. Naime, kako piše tportal, Hloverka Novak Srzić upala je u redakciju emisije… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 24.05.10. 18:51

mrcino priglupa.... da si imao registriran i osiguran automobil ne bi mu trebao dreka dati....
a ovako, šuti i pokrij se ušima....
i koiko to taj čovjek koji se brine o tim stvarima ima automobila?.... 50?....
da nije uspio zapamtiti jedan mjesec!....


registracija
14/11/07

laufer, 24.05.10. 20:51

ha,ha "policija mu je trebala javit da mu je istekla registracija" - trebala je bahatom primitivcu odrapiti kaznu.


registracija
10/11/09

ruvil, 24.05.10. 21:01

U ovoj nasoj zemlji tko god ima neki polozaj ponasa se ko bahata sirovina i misli da za njega zakoni ni pravila ne vrijede ili bolje reci ko da im je caca ostavio Hrvatsku u nasljedstvo!


registracija
8/8/09

tovar62, 25.05.10. 09:43

udarna vjest i jako zanimljiva,jadnih li novina,,,,,


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.05.10. 09:46

Koji primitivac i štetočina! Sad mi je kojekaj jasnije - ne veli narod uzalud: "Kakav otac takva kči!"
O jadna zemljo moja - i ovakav idiot u mojoj zemlji može biti gradonačelnik!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika