Objavljeno u Nacionalu br. 758, 2010-05-25

Autor: Robert Bajruši

Ivo Josipović sa savjetnicima redovito igra nogomet

NOGOMET S PREDSJEDNIKOM IGRAJU SVI SAVJETNICI OSIM JOŠKA PARE, A
GLASNOGOVORNICA DANICA JURIČIĆ SPASOVIĆ SVAKOG DANA PRETRČI 7 KILOMETARANOGOMET S PREDSJEDNIKOM IGRAJU SVI SAVJETNICI OSIM JOŠKA PARE, A GLASNOGOVORNICA DANICA JURIČIĆ SPASOVIĆ SVAKOG DANA PRETRČI 7 KILOMETARANova ekipa savjetnika zaposlenih u predsjedničkom uredu na Pantovčaku, ali i njihov šef Ivo Josipović u posljednje vrijeme sve se više bave sportskim aktivnostima, potvrdili su za Nacional bliski predsjednikovi suradnici. Jedanput na tjedan Josipović i suradnici u večernjim satima odlaze igrati mali nogomet. Ivo Josipović je u mlađim kategorijama trenirao nogomet u nogometnom klubu Trnje, ali je prekinuo kako bi se mogao posvetiti glazbenoj karijeri.

Sudionik tih utakmica tvrdi kako je Josipović vrlo dobar igrač, a na interne susrete predsjednikove ekipe dolaze i šef njegova kabineta Joško Klisović, savjetnik za ekonomsku politiku Boris Cota, savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković te Zlatko Gareljić, Siniša Tatalović i još nekoliko članova savjetničke ekipe. Najbolji nogometaš u sadašnjoj momčadi s Pantovčaka je Predrag-Fred Matić, nekadašnji vukovarski branitelj i savjetnik za branitelje. Običaj igranja tih utakmica prekinut je samo zbog Josipovićevih odlazaka u Kinu i Rusiju, međutim već za ovaj tjedan dogovorena je nova utakmica. Postoje veliki izgledi da predsjednik Josipović uskoro nastupi i na jednoj humanitarnoj nogometnoj utakmici.

Od važnijih Josipovićevih suradnika nogomet ne igra samo Joško Paro, savjetnik za vanjsku politiku. U sportskom smislu u predsjednikovu uredu ipak prednjači Danica Juričić, pročelnica Ureda predsjednika, koja se u mladosti bavila atletikom i koja često pauze za ručak koristi za džogiranje po predsjedničkom kompleksu. Unutar zaštićenog dijela Pantovčaka postoji i staza na kojoj vježbaju pripadnici specijalne postrojbe zadužene za predsjednikovu sigurnost, i tuda Danica Juričić svakog dana istrči između 6 i 7 kilometara.

Kao juniorska atletičarka osvojila je brončanu medalju u utrci na 400 m u Hrvatskoj,. U razgovoru za Nacional objasnila je da Josipovićevi savjetnici na posao dolaze u 8.30, a odlaze između 19 i 20 sati. Kako bi prekinula takav sjedilački stil, za vrijeme pauze ili u kasnim popodnevnim satima kad ima manje obaveza, odlazi na džoging, a zatim se vraća u ured i nastavlja radit

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika