25.05.2010. / 12:32

Autor: Nacionalova redakcija

'Tito' turistički promotor: Zagreb financirao Vrdoljakovu seriju sa 100 tisuća kuna

Odluku o financiranju Vrdoljakova projekta donio je Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, na čijem čelu je tada bila Jelena Pavičić Vukičević, današnja dogradonačelnica

Antun VrdoljakAntun VrdoljakUkupno 100 tisuća kuna dodjelio je i isplatio grad Zagreb Antunu Vrdoljaku za njegovu dugometražnu seriju "Tito" i to zbog - poboljšanja turističke ponude grada Zagreba.

Ugovor za ovu donaciju, koji je došao u posjed portala Zagrebancija.com, sklopljen je 11. lipnja 2008. godine, dok je navedeni iznos iz gradskog proračuna isplaćen početkom prosinca iste godine, tek nekoliko mjeseci nakon što je počelo snimanje, doznaje portal zagrebancija.com.

U seriji Antuna Vrdoljaka Zagreb se tek usputno pojavljuje, dok se njegove kulturne i turističke vrednote ne pojavljuju apsolutno nigdje. Ipak, taj projekt Antuna Vrdoljaka u ljeto 2008. bio je uvršten u Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2008. godinu u audio - vizualnoj djelatnosti.

Odluku o financiranju Vrdoljakova projekta donio je Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, na čijem čelu je tada bila Jelena Pavičić Vukičević, današnja dogradonačelnica.

Iznos je isplaćen preko Turističke zajednice grada Zagreba na račun tvrtke Andrije Vrdoljaka. Predsjednik Skupštine u to doba bio je Ivo Jelušić, koji je portalu Zagrebancija.com rekao kako se ne sjeća ikakve isplate Antunu Vrdoljaku preko TZGZ-a.

"Turistička zajednica samo osigurava sredstva za realizaciju ovih programa, dok o njihovoj dodjeli odlučuje Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport. Mi tu nismo mogli ništa ", rekao je Jelušić.

Vezane vijesti

Tisuće slavile u Kumrovcu

Tisuće slavile u Kumrovcu

Tisuće ljudi okupile su se u Kumrovcu kako bi proslavile 120. godišnjicu rođenja Josipa Broza Tita i Dan mladosti.Dobrodošlicu je gostima iz… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 25.05.10. 12:51

Postoji li režim i politička garnitura od koje Vrdoljak nije izmuzao neku lovu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika