27.05.2010. / 12:32

Autor: Hina

Indijski Tata Steel izvijestio o konsolidiranom neto gubitku

U Europi je zabilježen početak oporavka potražnje za čelikom u većini sektora izuzev građevinskog

Kirby Adams, šef Tata Steela (Reuters)Kirby Adams, šef Tata Steela (Reuters)Osmi po veličini u svijetu proizvođač čelika indijski Tata Steel priopćio je da je u protekloj fiskalnoj godini zabilježio konsolidirani neto gubitak zbog posrtanja globalne potražnje za čelikom.

U 12 mjeseci do kraja ožujka ta je kompanija zabilježila 20,09 milijardi rupija (436 milijuna dolara) gubitka, nakon dobiti od 49,5 milijardi rupija u godini ranije, priopćio je Tata Steel.

Konsolidirani podaci uključuju rezultate poslovanja te kompanije u Indiji, jugoistočnoj Aziji, te u njezinoj europskoj podružnici Corus.

Gubitak je ipak bio manji no što je tržište očekivalo, predviđajući neto minus od nekih 25 milijardi rupija.

Konsolidirani prihodi pali su 30 posto na 1.020 milijardi rupija, stoji nadalje u priopćenju te kompanije.

Globalna industrija čelika veći se dio prošle godine nalazila pod pritiskom recesijom izazvanog pada potražnje iz ključnog građevinskog i automobilskog sektora, te je prve znakove oporavka počela bilježiti tek proteklih mjeseci.

Europska podružnica Tata Steela Corus zabilježila je u fiskalnoj godini do kraja ožujka pad prihoda na 14,95 milijardi dolara, s 24,39 milijardi ostvarenih u prethodnoj fiskalnoj godini.

Izvršni direktor Corusa Kirby Adams na tiskovnoj je konferenciji kazao da je u Europi zabilježen početak oporavka potražnje za čelikom u većini sektora izuzev građevinskog, te kako se nada da bi u 2010. potražnja mogla porasti za do 20 posto, na 140 milijuna tona.

Vezane vijesti

Željezara Split ponovno radi: Započela prerada 48 tona čelične žice

Željezara Split ponovno radi: Započela prerada 48 tona čelične žice

U splitskoj Željezari danas je počela prerada 48 tona čelične žice, koliko je prevezeno iz Sjeverne luke gdje je ukupno uskladišteno 1.500 tona žice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika