27.05.2010. / 14:16

Autor: Nacionalova redakcija

Presuda korčulanskom dileru: Cvik dobio osam godina i tri mjeseca zatvora

Sudsko vijeće proglasilo je krivima i ostalih 14 suoptuženih. Njegov brat Mirjan Cvitanović osuđen je na četiri godine zatvora. Za pojedinačna djela dobio je godinu dana zatvora za pranje novca te tri i pol godine za dilanje heroina

Jakša Cvitanović CvikJakša Cvitanović CvikJakša Cvitanović Cvik osuđen je danas na splitskom Županijskom sudu na osam godina i tri mjeseca zatvora. Pojedinačno, za dilanje droge dobio je pet godina zatvora, za udruživanje u zločinačku organizaciju dvije godine zatvora, za pranje novca tri godine i za dva sprečavanja dokazivanja po pola godine zatvora.

Cik je proglašen krivim za kriv za ustrojavanje zločinačke organizacije koja je preprodavala drogu, prijetnje i potkupljivanje svjedoka te "pranje" ilegalno stečenog novca.

Sudsko vijeće proglasilo je krivima i ostalih 14 suoptuženih. Njegov brat Mirjan Cvitanović osuđen je na četiri godine zatvora. Za pojedinačna djela dobio je godinu dana zatvora za pranje novca te tri i pol godine za dilanje heroina.

Darko Cetinić, Luka Bulić, Nikola Petričević i bivši Želitin dečko Milan Kristović dobili su po tri i pol godine.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Cvik je presudu primio posve mirno, izricanje presude pratile su uobičajene mjere osiguranja za ovo suđenje. Ispred zgrade suda, kao ni na hodnicima nije bilo vidljivo pojačano osiguranje.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika