27.05.2010. / 17:23

Autor: Nacionalova redakcija

Nastavak slučaja Zagrepčanka, šok u Holdingu: Duguju Poreznoj 33 mil kn

Iznos od 33 milijuna kuna u Poreznoj je procijenjen nakon raspisivanja natječaja o prodaji 50 posto Zagrepčanke

Ivo Čović, predsjednik Uprave HoldingaIvo Čović, predsjednik Uprave HoldingaPorezna uprava Grada Zagreba isporučila je ovih dana račun od 33 milijuna kuna zagrebačkom Holdingu. Riječ je o dosad neplaćenom porezu na prodaju Zagrepčanke koji je iznenadio čelništvo ovog udruženja zagrebačkih poduzeća, pa se radi o novom velikom financijskom opterećenju, obzirom da je već holding opterećen najavama dizanja kredita, pokrivanju rashoda i tekućeg poslovanja.

Kako piše portal Zagrebancija, riječ je zaostalom iznosu koji je nastao nakon što je Holding od Grada Zagreba krajem 2007. kupio dva zemljišta vrijedna skoro milijardu kuna, u namjeri da spasi gradski proračun. Tadašnji čelnik Holdinga Slobodan 'Kikaš' Ljubičić nije platio iznos od pet posto poreza za prodaju nekretnine, a riječ je o 64,5 milijuna. Aktualna Uprava za to je doznala tek tijekom prošle godine.

Tada je riješen iznos od 32 milijuna kuna, i to zbog kupnje zemljišta Gredelj tijekom 2007. Međutim, premda su iz Holdinga smatrali da su tada podmirili sve dugove, ispalo je da na kraju 251 milijun kuna teška prodaja Zagrepčanke iza sebe ima još neplaćen porez. Iznos od 33 milijuna kuna u Poreznoj je procijenjen nakon raspisivanja natječaja o prodaji 50 posto Zagrepčanke. Prema pisanju Zagrebancije, ovaj je iznos izazvao pravi šok u Holdingu, odakle su već odaslali žalbu na tu odluku.

Vezane vijesti

Poreznici u crvenom

Poreznici u crvenom

Kada je početkom mjseca Vlada donijela novu uredbu kojom povećava plaće vodećem kadru u Poreznoj upravi i dodjeljuje bonuse za dobar rad, nije bilo… Više

Komentari

registracija
30/4/10

fot, 27.05.10. 21:07

daaaaaa, i ja sam šokiran kad moram platiti porez ali me niko ne yebe 5%. Sve u Remetinec!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika