30.05.2010. / 19:10

Autor: Vedrana Rudan

I Vedrana Rudan je danas gledala Žarka Domljana: 'Da nisam, ne bih povraćala'

Mesar Zec? Domljan nije rekao što se kasnije dogodilo "mesaru Zecu iz Petrinjske" koji je Hrvatski sabor hranio mesom. Za one koji su zaboravili, "mesar Zec iz Petrinjske" je onaj mesar koga su ubili "merčepovci" i koji nikad nisu za to osuđeni zbog "proceduralnih pogrešaka"

Vedrana Rudan sada žali što je gledala Hrvatsku radioteleviziju za vrijeme ručkaVedrana Rudan sada žali što je gledala Hrvatsku radioteleviziju za vrijeme ručkaDanas je kod Stankovića gostovao bivši predsjednik Hrvatskoga sabora Žarko Domljan. Slavimo dvadeseti rođendan Časnoga doma, logično je da nam je baš gospodina Domljana uvelo u kuću. Žao mi je što sam ručala i gledala Nedjeljom u dva. Da nisam gledala... Da nisam ručala...Ne bih povraćala.

Stanković i gospodin Domljan uglavnom su razgovarali o njegovoj knjizi u kojoj je on ispričao istinu o danima i godinama u kojima se rađala naša domovina. Ništa nismo o prvom predsjedniku Sabora čuli što već prije nismo znali. Ne voli Pavelića, divi se Rojnici, ponosan je što ga je poznavao.

Rasni čovjek i njegovi rasni zakoni

Tko je gospodin Rojnica? "On je bio nesuđeni veleposlanik Republike Hrvatske u Argentini. Za svoja postignuća u poslovnom svijetu Rojnica je stekao brojna priznanja, među kojima i visoka odličja Izraela, Vatikana, Argentine i Republike Hrvatske. Zapažene su njegove knjige memoarske proze, kao i nebrojeni javni istupi u kojima se, između ostaloga, zalagao za to da "Republika Hrvatska zatraži da je napuste svi Srbi doseljavani od 1918. do 1990. za vrijeme okupacije Hrvatske". Krunu njegova zakonodavnog opusa predstavlja Naredba iz lipnja 1941. kojom se svim Židovima i Srbima u Dubrovniku "zabranjuje kretanje ulicama kao i držanje otvorenih radnja od 7 sati uveče do 7 sati ujutro". Tako je pisao "Feral".

E da je Domljan u emisiji samo izrazio svoje duboko poštovanje Rojnici. Ali nije. Hipersenzibilni Domljan, kad su Srbi u pitanju, odgovorio je Stankoviću zašto je otpuštao ljude samo zato jer su bili Srbi. Činio je to stoga jer je Srbin, šef saborske straže, upravljao naoružanom četom od četrdesetak saborskih čuvara i tako bio direktna prijetnja Domljanu i njegovima.

A neki Škorić, kasnije se pokazalo da je Domljan imao dobar nos, Škorić je "razmijenjen", snabdijevao je saborski restoran, bavio se, dakle, hranjenjem saborskih dužnosnika. Domljan ga je smijenio i tako sačuvao živote sabornika i, naglasio je Domljan, "novinara", da Stankoviću bude jasno kakva je to frka bila.

I šlag na kraju. Taj Škorić nabavljao je meso od, kako reče Domljan, "mesara Zeca koji je imao mesnicu u Petrinjskoj..." Mesar Zec? Domljan nije rekao što se kasnije dogodilo "mesaru Zecu iz Petrinjske" koji je Hrvatski sabor hranio mesom.

Žarko Domljan, među ostalim poznat i kao vlasnik izjave da je 'rat prilika koja se ne smije propustiti', oštro je u Stankovićevoj emisiji porekao da je ikada rekao kako je 'rat prilika koja se ne smije propustiti'Žarko Domljan, među ostalim poznat i kao vlasnik izjave da je 'rat prilika koja se ne smije propustiti', oštro je u Stankovićevoj emisiji porekao da je ikada rekao kako je 'rat prilika koja se ne smije propustiti'

Čudovišta i pokvarene svinje

Za one koji su zaboravili, "mesar Zec iz Petrinjske" je onaj mesar koga su ubili "merčepovci" i koji nikad nisu za to osuđeni zbog "proceduralnih pogrešaka". Nikad nismo doznali ni koliko je sa čitavom pričom imao veze gospodin Šeks. Danas smo prvi put čuli kako je Domljan nas, Sabor i sebe branio od Srba ali ipak nije odgovorio na ključno pitanje, da li su nas baš morali braniti ubijanjem "mesara Zeca".

Ako to nekako još i možemo progutati, mnogi su u našem ratu ubijeni, neka nam Domljan objasni da li je u borbi za hrvatsko meso u hrvatskom Saboru morala pasti i djevojčica Zec, kći onog "mesara iz Petrinjske" i njena mama? Da li smo zaista svi mi morali doći do slobode preko dječjeg leša. I leševa porodice za koju nikad nije dokazano da je htjela mesom pobiti časne ljude iz Časnoga doma.

Primo Levi moj je definitivno najdraži pisac pa ću ga citirati. "Uvijek će biti pokvarenih svinja. Čudovišta su oni koji stoje i gledaju."

Vezane vijesti

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

U subotu 31. ožujka 2012. u riječkom HKD Teatru održat će se premijera predstave "Dabogda te majka rodila", nastale prema istoimenom romanu Vedrane… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 30.05.10. 20:19

Jesi dosadna i svi ostali sa tim Zecom! Pustite više te ljude na miru. Neka se pravosuđe bavi s tim pitanjem. Koji god političar iz 90-ih dođe na TV, bu, uskrsnu Zečevi. Pa nisu oni jedini poginuli u tom razdoblju.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 30.05.10. 21:54

E, moj Zvonko ! Misliš li da bi tako zborio i da su nedaj Bože , tvoje dijete zaklali ?


registracija
28/4/10

Zvonko, 31.05.10. 00:37

Ti Vedrana znaš nekad lupiti pa ostati živa, no, ovdje si se nalupala, da se kao mačka u 9 života ne bi mogla iskupiti. Gotovo 95 % izjava Žarka su za potvrditi. Gori od tih merčepovaca su samo Judini novinari, kakvih, Bogu hvala u Hrvatskoj ima napretek. Za par tisuća kuna si spremna pljunuti sebi u čelo i nalijepiti židovsku šesterokraku. Gore od metka je samo riječ, zla riječ, a vi je bljujete iz višecijevnih raketnih bacača. Ti nikada nikog nisi izgubila u ratu i nemaš pojma šta to znači, zato ti je najbolje da se primiš najstarijeg zanata pa ćeš puno poštenije zarađivati za kruh.


registracija
9/1/08

caballero, 31.05.10. 03:00

Jeli ga stankovic pitao kako to da je za vrijeme srpske okupacije, njegova sestra Ksenija Urlicic, bila urednica na televiziji?
Hm, mozda je i nju trebalo ko Zeca, pa u kontejner ?


Lopina imotska, kamenjarska!


registracija
23/1/07

boltek, 31.05.10. 08:17

Kako istina boli. Bravo Vedrana.


registracija
28/2/08

lepiaf, 31.05.10. 08:26

vjerojatno bi domljan i stankovica pospremio da mu je naletio u to vrijeme.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 31.05.10. 10:26

Bravo Vedrana!A što se tiče ovog uštogljenog licemjera,bolje bi mu bilo da ne izlazi u javnost tako da ga bar pokušamo zaboraviti.Njega i njegove pajdaše.


registracija
8/7/09

bankar, 31.05.10. 11:57

đubre do kraja


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 31.05.10. 11:59

"Za one koji su zaboravili, "mesar Zec iz Petrinjske"

...to je onaj isti kod kojeg su se tajno skupljali kosovci, špijunčine i novo-četnici ... isto toliko je kriv za nedužne žrtve svoje obitelji koliko i ubojice ... strava ...


registracija
17/4/10

insajder1, 31.05.10. 14:25

Jaooooooooo, djevojcica Zec :((((

Kakav monstrum,sjeme mu jebem! A prica kao neka pedercina! Jos je i knjigu napisao,picka !


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 31.05.10. 14:46

koliko je Domljan glup ocituje se iz izjave: svi moramo stegnuti remen dok kriza ne prode. HA HA HA Hrvatska kriza nema veze sa financiskom krizom koje je pogodila svijetske banke. Zapravo svijet se oporavlja od krize, hrvatska ne. Problem hrvatske je ne efikasna drzavna uprava, koja moze unistiti bilo koji zdrav posao. Kada bi Bog sisao danas sa neba i dao hrvatskoj vladi 10 novih Pliva u najboljem stanju, danasnja vlada sjebala bi svih 10 Pliva. Ovaj kreten Domljan jos uvijek prica ona sranja iz devedesetih: imamo fantasticne prirodne blagodati, u buducnosti cemo zivjeti super. HA HA HA cak je i Skegro reko; zaboravite maste od debelom svabi punom novaca koje trosi na jadranu jeduci slavonsku hranu. Bez tehnologije i proizvodnje nece biti ni Hrvatske. Bez uspijesne drzavne administracije nece ni biti tehnologije i prozivodnje.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 31.05.10. 14:49

Stankovic je totalno promasio sa ovim interview-om. Trebao je Domljana pitati prava pitanja. Domljan kaze u saboru je trebalo 350 zastupnika, jer je bilo puno posla. Kako je Domljan mislio platiti 350 zastupnika, ukljucujuci i cuvare drzavnog pecata (sjetimo se onoga kilo mozga dve marke)!!! Domljan je sjedio u HR saboru kada je ubijena hrvatska privreda u kriminalnoj privatizaciji, zasto ga Stankovic nije NISTA pitao o tome. Danas Domljan uziva u lijepoj mirovini, prica kako mu je lijepo. Ja mislim da je Domljan jedan od rijetkih u Hrvatskoj komu je finaciski sve lijepo. Mirovina mu je jednaka placi mladog lijecnika!!! Domljan je izbacio nekog kuhara iz saborske kuhinje zbog privida de je ovaj KOSovac i kupovao meso u petrinjskoj. Ako je bio kosovac zasto ga niste procesirali kao neprijtelja, ako niste imali dokaze da je KOSovac zasto ste ga izbacili sa posla, mogli ste ga prebaciti na drugi posao. Nisu li to metode koje su postojale u komunizmu. Inace Domjan je dosao iz Imotske vukojebine, besplatno studirao, doktorirao na filozofskom faksu (oduvijek leglu komunjara), i zaposlio se na zagrebackom sveuclisitu, u vrijeme komunizma. Mislim da je komunizam mnogo bolje tretirao Domljana no sto demokracija tretira danasnje studente. Domljan kaze daje neki tamo tip u vrijeme komunizma dobio 14 godina zatvora za dvije male ekspolzije u lisinskom. Kako je taj komunizam bio dobar, da je taj tip postavio dvije male eksplozije u americi dobio bi 30 godina. Domljan kaze da bi hrvati trebali biti u BiH zajedno sa srbima!!! Zasto, ako Hrvatska i Srbija ne mogu biti u istoj drzavi, zasto hrvati i srbi iz bosne trebaju biti u istoj drzavi!!! U sazetku Domljan je smece koje je citav zivot zivjelo na drzavnom budetu, takvo smece u saboru je moglo biti samo propast za hrvatsku privredu, jer Domljan privredu ne razumije, ali ugodan zivot na drzavnom budetu razumije!!!!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 31.05.10. 16:20

Dobar je i onaj dio kada Domljan objasnjava kako je pomagao Tudmanu da se snalazi u crkvi, jer kao Tudman nije znao crkvene obicaje :-). Ja sam eto jadna mislila da je Tudman bio najveci hrvat katolik na svijetu!!!! Dobar je i dio sa Kanadskim Hrvatima, za koje Domljan kaze da su sve same ustase, morao je paziti da ga netko tamo ne uslika ispod slike Ante Pavelica. Ako su ti Kandani bili takve ustase koje korsti nama od njih. Zar smo bas morali postaviti Ivicu mudrinica da vodi drzavni monopol za 160 000 juerka na godinu, ili jezerinca da prica proustaske gluposti za 14000 kuna na mjesec iz drzavnog budeta.


registracija
28/4/10

Zvonko, 31.05.10. 22:18

Stara poslovica kaže: "O čem' radiš, o tom' gineš!"
Gdje ste laprdala bili kad su ti isti kosovci i udbaši kokali hrvate po bijelom svijetu, što su, eto, ne daj Bože, zapjevali "Ustani bane". Gdje ste laprdala bili kad su ljudima tovarili Goli otok i Gradišku, jel su, eto, imali muda zapjevati u birtiji, poslije kojeg piva "Vilu Velebita". Gdje ste kurve moralne bili kad su ti udbaši i kosovci noću pod zamračenjima izlazili zapaliti cigaretu. Jadna nejač i ugroženi Srbi nisu promašivali . Jel kome možda tko poginuo od vas kurve petokolonaške u takvim situacijama? Naravno da nije, jel ste svi ispijali pilzove po knajpama i držali palčeve Markoviću, Kadijeviću, Miloševiću ne bili se vratili u Vašu Jugoslaviju iliti Veliku Srbiju. Ako vam se gadi ova zemlja koja je nama domovina, gubite se iz nje u 3 pič.. mate.... Ja bih se odselio na Novi Zeland ali ne bi živio u zemlji koju toliko mrzim. To što bljujete nema veze ni s HDZ-om, ni s Franjom Tuđmanom, niti s Gojkom Šuškom, niti s Žarkom Domljanom. Vi mrzite Hrvatsku! Sjeme vam se zatrlo!!!!!!


registracija
29/6/09

zygi, 01.06.10. 09:04

Jebo te više mesar Zec i ti njega.Ko da nitko drugi nije poginuo u ratu.Odvratna si.Da znaš kuhati ne bi povraćala.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 01.06.10. 12:29

HA HA HA HA HA dobar si Zvonko!!! Ti bi tako rado primjenio sve one komunisticke metode na sve one koji se usude reci nesto o kradi i kokosarskim zlocinima ljudi koji se pretvaraju heroji i hrvati a to nisu. Mora di ti zivis na drzavnom proracunu. Gojko Susuak nije ni bio nikakav heroj ni domoljub, iskompleksirani provincijalac, kojm je tako bilo tesko u komunizmu da je morao ici u kanadu praviti pizze jer nije bio sposoban zavrsiti cak ni besplatini faks. HA AH AHA HA HA


registracija
8/7/09

bankar, 01.06.10. 13:03

svaka čast ankicascreiber


registracija
30/12/08

csiki, 01.06.10. 19:26

Veliko herojstvo ubiti curicu, to ti je za odlikovanje ali samo u drzavi kao sto je RH.


registracija
27/7/09

columbo, 01.06.10. 20:28

Dobro je u svemu to sto se Zarko Domljan imao cime crveniti od srama glede pojedinih pitanja i vremena kada je obnavljao svoju duznost. Mislim da je upravo ta cinjenica zaustavljala Stankovica u njegovoj uglavnom pozitivnoj provoktivnosti, usprkos cinjenici da je gost izrekao nekoliko zaista zabrinjavajucih cinjenica. No, valja imati na umu da je on kulturan i civiliziran covjek, koji je bio zalutao na vrh parlamenta (bespuca) hrvatske ojadjene stvarnosti u to vrijeme. Uostalom, kako je on "izabran" na tu funkciju i zasto su mu se noge oduzele i poradi cega? Mislim da je to sustinsko pitanje, jer je toboznja demokracija samo nastavila tamo gdje je komunizam zaustvljen. Iz jednog mraka uslo se u jos veci. Princip je bio isti, a sve ostalo nijanse, pa oni koji su se nasli pod Tudjmanove skute tesko da su mogli o(p)stati bez masla na glavi...Hocu kazati, puno je toga u emisiji ostalo nedoreceno, jer se dosta vremena izgubilo na perifernim pitanjima!


registracija
28/4/10

Zvonko, 02.06.10. 00:10

Danas jasno vidimo da je Ante Starčević bio u pravu kad je zapisao: "što tudjinac jedva poželiti usudio se, to učini izmet Hervatske proti Hervatskoj, i to bez da ga itko, bez da ga išto od izdaje odbiti mogaše"...nikada ih nisam vidio toliko koliko sad...novinara, političara, glupih komentatora...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 02.06.10. 01:00

Zvonko daj mi molim te objasni sto si zelio reci. Imam jak osijecaj da si ti jedan od onih koji su na zadnjim izborma doveli Ivu Sanadera na celo vlade.


registracija
4/6/09

Alarik, 02.06.10. 14:30

Koja smijurija od članka. "Mesar Zec" je bio pripadnik UDB-e ili KOS-a, a ako nije bio pripadnik, onda je bio njihov doušnik. Za to sigurno postoje dokumenti - da vam je stalo do istine već biste to istražili. Smrt njegove obitelji se zove kolateralna šteta, jebiga, tako su se ubijali Hrvati po ex-Jugi kao i po Zapadnom svijetu, ali za njih niste pustili suzu. Da ste gledali emisiju od početka do kraja, onda biste čuli koji postotak Srba je bio zaposlen u policiji i svim drugim državnim institucijama (pretjerano velik). Sramota ste vi da kao novinari ne izvješćujete objektivno nego strašno pristrano kao naručeno, gori ste od HDZ-ovskih dodvornika. Ljudski otpad. Zašto se za promjenu ne počnete baviti pravim novinarstvom i otkrijete napokon sve te agente i rovatore koji su za vrijeme i prije rata spletkarili, trgovali i slično (puštanje Hadžića i Arkana na slobodu, neredi Delija - ne reagiranje "hrvatske" policije i slično).


registracija
4/6/09

Alarik, 02.06.10. 14:34

ankicascreiber, ja bi primjenio komunističke metode na neprijatelje ove države - bez pardona. Razni novinari - petokolonaši, "borci" za ljudska prava, političari/lopovi koji su krali kada je nama bilo najgore - oko za oko, zub za zub.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 02.06.10. 18:42

Vedric dali si iznenadjena,toliko komentara vec dugo nije bilo u Nacionalu.Ti budis umornu naciju.


registracija
14/11/07

laufer, 02.06.10. 20:30

Bravo, ankicascreiber!
Zahvaljujući kretenima kojima je ubijanje djevojčice "jebi ga, kolateralna šteta", Hrvatska se izjednačila sa onima koji su je rušili.
Kada Srbin ubije Hrvata, to je "genocid", kada smeće (ne želim ih nazvati Hrvatima) ubije srpsko dijete, to je "kolateralna šteta".
Uz takvo debilno razmišljanje, kakvo moralno pravo imamo tražiti pravdu za naše žrtve?


registracija
4/6/09

Alarik, 02.06.10. 20:58

lauferu idiote, koliko sam ja shvatio po komentarima naših boraca za ljudska prava i novinarima - kada Srbin ubije Hrvata, onda je to samoobrana, kada Srbin ubije više nenaoružanih Hrvata (civila - starci i djeca), onda se to mora gledati u kontekstu i zločin svakako treba individualizirati, a kada Hrvat ubije jednog Srbina, e onda je to genocid. Krivnja je izjednačena samo u vašim posranim jugoslavenskim glavama, činjenice naravno govore drugačije.


registracija
14/11/07

laufer, 02.06.10. 22:57

Alarik, SVAKO tko ubije dijete je ZLOČINAC.
A ako to učini Hrvat koji nosi uniformu hrvatske vojske (i to još smatra OK) sramota pada na sve nas koji smo nosili uniformu.
Kako nas je većina časno nosila uniformu, ne želim da me se stavlja u isti lonac sa đubradi koja je ubijala djecu, civile, palila i pljačkala i to sve sada prikazuje kao "domoljublje".
Ja sam se borio protiv onih koji su rušili i ubijali hrvatsku djecu i civile po Hrvatskoj - ako opravdavaš tzv. "naše" koji su to isto činili Srbima, u čemu je onda razlika između tebe i nekog četnika?


registracija
23/6/09

Harmon, 03.06.10. 02:07

Ova sve više iritantantna Vedrana bi se prije nego se prosere trebala raspitati pa bi kravetina saznala da su ubojice Zečevih završile u zatvoru u kojem je jedan od osuđenih i umro, a preživjeli iz obitelji Zec su dobili novčanu naknadu od države.
Neka se glupača raspita što je sa klanjem Hrvata u Širokoj Kuli gdje je isto na pravdi Boga stradala djevojčica, ali to nije važno to su Srbi poklali Hrvate valjda iz straha ili pravedne osvete.
A danas kada čitaš i slušaš ove izrode, recimo poput ove smrdljive ankices. onda požališ što takvi nisu bili na mjestu Zečevih, jer su još gora gamad od Mihajla Zeca.


registracija
4/6/09

Alarik, 03.06.10. 11:00

Dobro si spomenuo Široku Kulu, za to još nitko nije odgovarao, najvjerojatnije niti ne će. I ne zaboravimo Škabrnju, Voćin, Ervenik........................

@laufer nitko nije rekao da ubojstvo djevojčice nije zločin, ali mi se povraća na ovo licemjerstvo gdje se liju suze nad jednim nevinim životom, a s druge strane se masovna ubojstva (NEVINIH) "stavljaju u kontekst". Samo u ovoj usranoj državi može ratni zločinac (Veljko Džakula), vođa pobunjene bande prijavljivati razne pojedince za ratni zločin (odgovornost po zapovijednom lancu), gdje je taj isti po to istom ključu itekako odgovoran, kako za pokolje (Voćin) tako i za pljačku, paljenje i protjerivanje (za što on optužuje druge)...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 03.06.10. 13:18

Harmon, molim te ne stavljaj netocne navode u moje tekstove kao sto stavljas netocne cinjence u sovje glave Greska sa Stankovicem i Sa Rudanovom je da se oslanjaju u svom tekstu na rat i ratne zlocine. To rezultira u neprekidnoj raspravi tko je veci hrvat. Treba se oslanjati na privredu, stvaranje usluga i dobara, tehnologije, drugim rijecima najosnovnijim tekovinama civilizacije. Kada uhvatis Domljana i drugo politicko smece na tu temu onda se ponasaju kao lovac iz kamenog doba koji je prvi put vidio kompjuter. Totalno zgubljeni i zbuinjeni, ponovim privreda, tehnologije, ekonimija su osnovne tekovine civilizacije, Domljan o tome ne zna nista. Zato zemlja i propada ovako kako propada. postoje mnoge zemlje koje imamju prirodna bogatstva i resurse, sve su propast ako ne postoji civilizacija. jebli vas srbi i UDBA i KOS, zatucane seljacine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika