Objavljeno u Nacionalu br. 759, 2010-06-01

Autor: Robert Bajruši

Jović postaje glavni analitičar: Ustoličen nasljednik Drage Pilsela

Politolog Dejan Jović preuzeo funkciju glavnog analitičara u uredu predsjednika Ive Josipovića

DEJANA JOVIĆA, su pojedini hrvatski mediji
u prošlosti nepravedno optuživali da je zagovornik stvaranja treće JugoslavijeDEJANA JOVIĆA, su pojedini hrvatski mediji u prošlosti nepravedno optuživali da je zagovornik stvaranja treće JugoslavijeDejan Jović počinje 1. lipnja raditi u Uredu predsjednika Ive Josipovića, na položaju glavnog analitičara. Donedvno je Jović predavao političke znanosti na škotskom University of Stirling, međutim ubuduće će biti jedan od najbližih Josipovićevih suradnika.

Kada je Ivo Josipović posjetio Sarajevo i ispričao se zbog Tuđmanove politike prema Bosni i Hercegovini, iz HDZ-a su uslijedile optužbe kako je ovaj govor napisao Jović, koga se opisivalo kao "zagovornika treće Jugoslavije".

Pritom su objavljeni neki njegovi raniji tekstovi u kojima je podržao varijantu da Hrvatska i Srbija zajedno uđu u Europsku uniju. Jović je demantirao optužbe, a Josipović je napade na svojeg suradnika ocijenio kao nedopustive, i odbacio pozive da angažira nekog drugog analitičara.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 01.06.10. 10:04

hdz=lopovi bez kredibiliteta a josipivić nebi smio birati savjetnike kako mu drugi nalažu žao mi je što je pilsel otišao


registracija
20/2/10

nulajedan, 01.06.10. 17:49

Nema Jović šta demantirat, on je jednostavno jugoslavenčina i to svi znaju, postavlja se pitanje, zašto za glavnog analitičara postavljati čovjeka koji prezire Hrvatsku iz dna duše ? Vjerojatno zato što su oni koji su ga postavili na istoj liniji.


registracija
9/8/09

vinko12, 01.06.10. 18:54

jeee izbrali ovoga ljubitelja velike srbije, a ja mislio da ce klavirist izbrati baretica renata. Jadni baretic propinje se na svoje zadnje noge i laje i bljuje za komunjare vec duze vrijema i nista. Bareticu moras vise pljuvati to hrvatimai i zagovarati otvorenije srboslavoiju. Ugledaj se malo vise na jergovica. Toj komunjarski potomak je ispekao slini zanat.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika