Objavljeno u Nacionalu br. 759, 2010-06-01

Autor: Boris Bilas

NOVI VLASNICI REGENTA

Tajvanska tvrtka preuzela upravljanje nad zagrebačkim hotelom Esplanade

Hotel EsplanadeHotel EsplanadeLuksuzni hotelski lanac Regent, u sklopu kojeg posluje i zagrebački hotel Esplanade, dobio je novog vlasnika. To je tajvanska hotelijerska korporacija Formosa International, inače jedna od najvećih tvrtki te vrste na svijetu čija se vrijednost procjenjuje na više od 900 milijuna dolara.

Iako je dogovor o preuzimanju potvrđen, svi detalji transakcije, uključujući i cijenu preuzimanja Regenta od njegovih prijašnjih vlasnika, hotelskih grupacija Carlson i Rezidor Hotel, trebali bi biti poznati kroz mjesec dana. Ipak, analitičari očekuju kako će novi vlasnik znatno povećati ulaganja u gradnju novih luksuznih hotela diljem svijeta, od kojih bi jedan trebao biti u Dubrovniku.

Naime, drugi Regentov hotel u Hrvatskoj trebao bi biti otvoren u prvoj polovini 2012. godine u Orašcu, mjestu 10-ak kilometara sjeverozapadno od Dubrovnika. Osim u Dubrovniku, tijekom sljedećih nekoliko godina novi Regentovi hoteli trebali bi biti otvoreni u Abu Dhabiju, na Baliju, u Bangkoku, Dohi, Kuala Lumpuru, Puerto Ricu i na Maldivima.

Što se tiče zagrebačkog hotela Esplanade, zasad se pretpostavlja kako neće biti značajnijih promjena u njegovu menadžmentu, no zanimljivo je da će upravljanje nad najuglednijim hrvatskim hotelom preuzeti tvrtka iz države s kojom Hrvatska nema razvijene diplomatske odnose budući da Hrvatska nije priznala Tajvan kao suverenu državu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika