01.06.2010. / 16:16

Autor: Hina

Hewlett-Packard najavio ukidanje 9.000 radnih mjesta

Nakon što budu provedene u djelo, promjene će rezultirati uštedama od oko 500 do 700 milijuna dolara godišnje, tvrde u HP-u

HP planira uložiti milijardu dolara u komercijalne podatkovne centreHP planira uložiti milijardu dolara u komercijalne podatkovne centreAmerički tehnološki div Hewlett-Packard objavio je u utorak da će slijedom uspostave potpuno automatiziranih komercijalnih podatkovnih centara u sljedećih nekoliko godina ukinuti oko 9.000 radnih mjesta, uz očekivane troškove u visini jedne milijarde dolara.

Najveći proizvođač osobnih računala u svijetu sa sjedištem u Palo Altu u saveznoj američkoj državi Kaliforniji najavio je da u sljedećih nekoliko godina planira uložiti milijardu dolara u odjel za usluge kompanijama. Smanjenje radnih mjesta proizići će iz povećanja produktivnosti i automatizacije, navode u tvrtki.

Nakon što budu provedene u djelo, promjene će rezultirati uštedama od oko 500 do 700 milijuna dolara godišnje, tvrde u HP-u.

Komercijalni podatkovni centri pomagat će korporativnim klijentima da brže i efikasnije posluju, priopćeno je iz američke tvrtke.

Vezane vijesti

Snaga IT-ja u ženskim rukama

Snaga IT-ja u ženskim rukama

U organizaciji tvrtke Hewlett-Packard održana je konferencija pod nazivom „Snaga IT-ja u ženskim rukama". Konferencijom je promovirana važnost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika