01.06.2010. / 17:30

Autor: Hina

EK niječe da će EU imenovati posebnog izaslanika za zapadni Balkan

Uloga posebnog izaslanika razmatra se u raspravi o uspostavi Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS), ali rasprava je u tijeku i nema nikakve odluke

Štefan FueleŠtefan FueleEuropska je komisija u utorak zanijekala vijest koja se pojavila u srbijanskom tisku da će EU nakon ministarske konferencije u Sarajevu imenovati svoga posebnog izaslanika za zapadni Balkan.

"Ne postoji odluka o tome. Uloga posebnog izaslanika razmatra se u raspravi o uspostavi Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS), ali rasprava je u tijeku i nema nikakve odluke", rekla je Angela Filote, glasnogovornica povjernika za proširenje Štefana Fuelea.

Beogradski list "Danas" objavio je u utorak, pozvavši se na neimenovane diplomatske izvore, da će EU nakon ministarske konferencije, koja se u srijedu održava u Sarajevu, imenovati posebnog izaslanika za zapadni Balkan i da su najozbiljniji kandidati za tu dužnost bivši visoki predstavnici međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown i Miroslav Lajčak.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika