01.06.2010. / 22:53

Autor: Ana Smrečki

Okončana drama u Zagrebu: 49-godišnji muškarac prijetio samoubojstvom skokom u Savu

Motivi njegovog čina tako su još uvijek nepoznati, a ovo mu navodno nije prvi pokušaj samoubojstva

Foto: Večernji listFoto: Večernji listDrama na mostu iznad Savskog nasipa u Zagrebu. 49-godišnji muškarac popeo se na luk starog željezničkog mosta oko 19 sati prijeteći da će se ubiti. Sjedio je na mostu, pušio cigarete, mahao okupljenim građanima i novinarima. Prvo mu je pokušao prići policijski pregovarač, no muškarac ga je potjerao s mosta.

Muškarac se i prije pokušao ubiti

Od nauma da skoči na željezničku prugu pokušali su ga odgovoriti i vatrogasci, no bez uspjeha. Tijekom akcije spašavanja vlakovi nisu vozili, a pozvan je i brod koji je trebao biti na raspolaganju ako skoči u Savu. U ključnu akciju spašavanja krenuli su pripadnici Specijalne policije. Kada su se popeli na vrh, dotrčali su do muškarca, savladali ga, te ga na taj način spasili od sigurne smrti.

Nakon što su ga spustili na tlo, pružena mu je liječnička pomoć. Motivi njegovog čina tako su još uvijek nepoznati, a ovo mu navodno nije prvi pokušaj samoubojstva. Prilikom spuštanja na tlo nije govorio. Na mostu je sjedio puna dva i pol sata. Sve su s nasipa pratili brojni zabrinuti Zagrepčani.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika