02.06.2010. / 08:18

Autor: Martina Čizmić

Nakon puno muke: Ikea napokon kreće s gradnjom centra kod Zagreba

Ukupno su Šveđani do sad već uložili više od 250 milijuna kuna, a još nisu ni započeli s gradnjom

Ikea bi svoja vrata u Rugvici mogla otvoriti u drugoj polovici 2012.Ikea bi svoja vrata u Rugvici mogla otvoriti u drugoj polovici 2012.Švedska Ikea napokon bi mogla početi graditi svoj trgovački centar na istoku Zagreba. Nakon godina natezanja s birokracijom, otkupljivanja zemljišta i dogovaranja s lokalnom upravom i Hrvatskim autocestama, stvari napokon kreću s mrtve točke.

Kako piše Večernji list, na posljednjoj je sjednici općina Rugvice donijela urbanistički plan za to područje i proširila građevinsku zonu. Time su ispunjene sve pretpostavke da Šveđani zatraže izdavanje lokacijske dozvole za gradnju 140 tisuća metara kvadratnih trgovačkog centra.

Iako još nije postavljen ni kamen temeljac niti je zabijena prva lopata, Ikea je već kroz porez na nekretnine u blagajnu općine Rugvica uplatila više od pet milijuna kuna, a očekuje ju još nekoliko milijuna kroz komunalne doprinose. Ukupno su Šveđani do sad već uložili više od 250 milijuna kuna, a još nisu ni započeli s gradnjom.

Kad dobiju dozvolu za gradnju, angažirati će nekoliko hrvatskih građevinskih tvrtki i zaposliti više od 700 graditelja, što će barem malo popraviti tužnu sliku graditeljstva u Hrvatskoj ove godine.

Očekuje se da će projekt vrijedan 2,2 milijarde kuna biti završen u drugoj polovici 2012. godine, nakon čega bi u 320 dućana u sklopu trgovačkog centra trebale doći i neke toliko dugo iščekivane robne marke poput H&M.

Osim u Rugvicama, Ikea planira graditi još i u Splitu i Rijeci te Beogradu i Ljubljani.

Vezane vijesti

Unosna suradnja klasnih neprijatelja

Unosna suradnja klasnih neprijatelja

Početkom svibnja (2.5.2012.) švedska televizijska postaja SVT je izvjestila da su namještaj svjetski poznatog švedskog koncerna Ikea godinama… Više

Komentari

registracija
17/1/10

pitman, 02.06.10. 09:57

sad kad ih nasi gradjevinari pocnu udarat po djepu propast ce i ovde i u Svedskoj.


registracija
2/12/09

gromco, 02.06.10. 10:17

sigurno bude IGH gradio, marina dropulitc bude dala gradjevfinsku....kalmeta bude sagradio pristupnu cestu, a vukelitc tce premjestiti onaj most koji nikam nevodi, al teq naqon kaj bratca zuzul pofarbaju tunele i mostove do nove Ikeje. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika