02.06.2010. / 14:15

Autor: Nacionalova redakcija

Holcim zaustavio proizvodnju betona u Bistri i Zaboku

Privremeno su zatvorene tvornice betona u Bistri i Zaboku, a skraćen je i radni tjedan na 35 sati

Holcim je zbog smanjene potražnje morao obustaviti rad u tvornicama betonaHolcim je zbog smanjene potražnje morao obustaviti rad u tvornicama betonaHolcim Hrvatska priopćio je kako će zbog smanjene potražnje za svojim proizvodima, cementom, agregatnim materijalima i betonom biti prisiljen obustaviti rad u tvornicama u Bistri i Zaboku te skratiti radni tjedan na 35 sati.

"Uslijed opće gospodarske krize, aktivnost domaće građevinske industrije znatno se smanjila u odnosu na vrhunce iz 2007. i 2008. godine. U 2009. domaće tržište cementa suočilo se sa smanjenjem potrošnje od 24%, a ove godine postoji vrlo visoka vjerojatnost za dodatnim smanjenjem od 15%. Očekuje se da će Zagreb, kao najveći centar potrošnje, ove godine imati upola manje potrebe za građevinskim materijalima nego što je to bio slučaj 2008.", navode u priopćenju te podsjećaju kako je u industriji građevinskih materijala velik problem likvidnost jer su kompenzacije postale glavno sredstvo plaćanja roba i usluga.

Osim obustave rada u Bistri i Zaboku, provedena je i reorganizacija Odjela betona te je pet djelatnika preraspoređeno na radna mjesta u drugim Holcimovim tvornicama betona - u Lučkom, Karlovcu i Plovaniji. U skladu s Kolektivnim ugovorom, dogovoren je prekid ugovora o radu s troje zaposlenika iz proizvodnje betona.

"Holcim će i dalje biti na raspolaganju svim svojim kupcima, a šire zagrebačko područje bit će i dalje redovito opskrbljivano betonom iz tvornice u Lučkom. Ovisno o razvoju situacije na tržištu, Holcim će ponovno otvoriti tvornice u Zaboku i Bistri", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika