02.06.2010. / 16:47

Autor: Hina

Pomoć poplavljenim krajevima: Zagreb šalje pitku vodu u Slavoniju

"Ured za upravljanje u kriznim situacijama nadležan je za Grad Zagreb, ali u skladu s mogućnostima i tehničkom opremom pomažemo i svim ostalim područjima u Hrvatskoj", kazao je Kalinić navodeći kako Zagreb nije u opasnosti od poplave jer ga nasipi dobro štite

Pročelnik Ureda za upravljanje u kriznim situacijama Pavle Kalinić danas je izvijestio kako je Grad Zagreb uputio u Slavoniju kamion s 5000 boca od 1,5 litre pitke vode odmah nakon obavijesti Hrvatskog crvenog križa da tamošnjem stanovništvu pogođenom poplavom najviše nedostaje voda za piće.

Kalinić je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu naveo da su put Slavonije krenule i dvije cisterne iz podružnice "Vodoopskrbe i odvodnje" Zagrebačkog holdinga koje će biti na raspolaganju Stožeru zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije u općinama Sibinj, Vrpolje i Velika Kopanica dokle god to bude potrebno.

Napomenuo je da je flaširana voda nabavljena novcem iz zagrebačke gradske pričuve po nalogu iz Ureda gradonačelnika, a da je još 5000 boca osigurala tvrtka "Agrokor". Poplavljenom području te Osijeku i Vukovaru pomoć je ponudila i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, ali, nasreću, ta pomoć zasad nije potrebna, dodao je.

"Ured za upravljanje u kriznim situacijama nadležan je za Grad Zagreb, ali u skladu s mogućnostima i tehničkom opremom pomažemo i svim ostalim područjima u Hrvatskoj", kazao je Kalinić navodeći kako Zagreb nije u opasnosti od poplave jer ga nasipi dobro štite.

Rekao je kako su, nakon dojave Centra 112 o eventualnoj mogućnosti ponovnog aktiviranja klizišta u Sutinskim vrelima utvrdili da to klizište nije aktivno, ali da su, s obzirom na vremenske prilike, dežurni djelatnici Ureda u stanju pripravnosti.

Također su obišli mjesta mogućih izljeva na području Odranskog Obreža, no utvrđeno je da vodostaj ne raste i da trenutno ne postoji opasnost od izljeva vode.

Vezane vijesti

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, izjavio je kako njegov ured o razornom potresu govori već… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika