02.06.2010. / 23:31

Autor: Ana Smrečki, Hina

Pahor o referendumu za arbitražu: Imate goluba u ruci, ne gledajte vrapca na grani

Pahor je rekao da je golub simbol mira i budućeg suživota koji će omogućiti arbitražno rješenje graničnog spora, poručujući da oporba koja mu se protivi Slovencima nudi 'vrapca na krovu'

Pahor je pozvao građane da glasuju za arbitražni sporazum s HrvatskomPahor je pozvao građane da glasuju za arbitražni sporazum s HrvatskomSlovenski premijer Borut Pahor još je jednom pozvao građane da u nedjelju na referendumu glasuju za potvrdu arbitražnog sporazuma s Hrvatskom, a ne za 'vrapca na grani', što im nude oni koji mu se protivi. «U ruci imate goluba i zato prilikom glasovanja ne gledajte vrapca na grani», poručio je Pahor na skupu potpore u centru Ljubljane.

Golub simbol mira

Uz njega su bili predsjednici stranaka vladajuće koalicije, bivši predsjednik Milan Kučan i ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič. Pahor je rekao da je golub simbol mira i budućeg suživota koji će omogućiti arbitražno rješenje graničnog spora, poručujući da oporba koja mu se protivi Slovencima nudi 'vrapca na krovu'.

Hrvatska željela nastaviti pregovore s EU

Pojašnjava da su to nerealna obećanja o novim bilateralnim pregovorima s Hrvatskom koji bi urodili boljim rezultatom od onoga koji je on postigao s premijerkom Kosor. Pahor je ponovio da je sporazum, koji je u obostranu korist, sklopljen jer je odlučio riješiti dugogodišnji spor, iskoristivši pritom želju Hrvatske da nastavi pregovore za ulazak u EU.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika