04.06.2010. / 07:14

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Nezakonite transakcije od 17 milijuna kuna: Pevecovi ostaju 48 sati u pritvoru

Policija je na sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o dokumentima koji potvrđuju nezakonite transakcije, u iznosu od 17 milijuna kuna

Višnja i Zdravko PevecVišnja i Zdravko PevecOsnivač grupacije "Pevec" Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja privedeni su u srijedu navečer na Županijski sud u Bjelovaru gdje ih je ispitala istražna sutkinja nakon gotovo dvadeset sati kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.

Prije njih privedena je i računovotkinja grupacije "Pevec" Dragica Barišić.

Nakon saslušanja sutkinja je odlučila da 48 sati u pritvoru ostaju zadržane dvije osobe dok je jedna puštena na slobodu. HRT javlja kako je u istražnom zatvoru zadržan bračni par Pevec.

"Dvije su osobe zadržane na 48 sati, a u tom će periodu državni odvjetnik predložiti istražni postupak te tek tada istražni sudac odlučuje o pritvoru. Svo troje inkriminiraju kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta", objašnjava istražna sutkinja Bagarić.

Policija je ranije priopćila da je uhitila 55-godišnjeg hrvatskog državljanina i dvije 48-godišnje državljanke RH iz grupacije "Pevec" pod sumnja se da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskome poslovanju te pomaganja u tome kaznenom djelu.

Policija je na sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o dokumentima koji potvrđuju nezakonite transakcije, u iznosu od 17 milijuna kuna.

Nakon saslušanja istražna sutkinja donijet će odluku o eventualnom pritvaranju čelnih ljudi jedne od najvećih trgovačkih tvrtki u Hrvatskoj, koja je nedavno završila u stečaju.

Policija je priopćila i kako je privođenje uslijedilo nakon višemjesečne kriminalističke istrage, kojom je utvrđena osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337 st. 4 u vezi sa st.1 KZ-a., kao i pomaganje u počinjenju tog kaznenog djela.

Vezane vijesti

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Bivši vlasnik Peveca, Zdravko Pevec, najavio je kako tuži državu zbog naknade štete i zahtjeva odštetu od pola milijarde kuna. Kako je za Poslovni… Više

Komentari

registracija
2/6/10

solurat, 04.06.10. 23:29

Ove pojedinačne istražnje radnje i svaku toliko, hapšenja i suđenja pojedinih tajkuna i direktora državnih firmi, dodatno osiromašuje ovo društvo.
Treba ih sve zajedno (jer ih i zadnji vrabac u Hrvatskoj sve pozna) odvest na Dinamov stadion i pred 50000 gledalaca održat skupno suđenje. Ulaznice za stadion treba stavit u prodaju šest mjeseci unaprijed.
To će ujedno biti i prilika da se stadion napuni do zadnjeg mjesta, a tražit će se i "karta više"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika