11.10.2004. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

HRVATSKA

CARLA DEL PONTE PODNOSI IZVJEŠĆE O HRVATSKOJ

CARLA DEL PONTE PODNOSI IZVJEŠĆE O HRVATSKOJ

Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte podnijet će u ponedjeljak izvještaj o suradnji zemalja s područja bivše Jugoslavije ministrima vanjskih poslova Europske unije. Del Ponte će objaviti izvješće tijekom redovnog sastanka ministara koji se sastaju u Luxembourgu. U zaključcima Vijeća može se očekivati podsjećanje zemalja bivše Jugoslavije na njihova obećanja da će u potpunosti surađivati s ICTY-em, posebice u pogledu izručivanja preostalih optuženika i pristupa dokumentima i svjedocima.
U avisu Europske komisije o hrvatskom zahtjevu za članstvo, objavljenom u proljeće ove godine, navedeno je da je Carla del Ponte u potpunosti zadovoljna suradnjom Hrvatske s ICTY-em. Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul izjavio je sredinom ovoga tjedna da ne očekuje nikakva iznenađenja u izvješću Carle del Ponte Vijeću EU-a. “Vjerujem da će kao i u proljeće izvješće Carle del Ponte biti korektno u odnosu na Hrvatsku i ne očekujem neka iznenađenja. U odnosima s Haškim sudom, kako je to percipirano u svijetu, postoji još jedan otvoreni problem. No, Hrvatska je dokazala suradnju sa sudom na adekvatni način kroz provođenje prava i nisam zabrinut”, kazao je Žužul.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika