04.06.2010. / 23:40

Autor: Ana Smrečki, Hina

Ministar Čobanković o poplavama u Slavoniji: Ne napuhavajte štete tamo gdje ih nema

Priznao je da u proračunu nisu osigurana značajnija financijska sredstva za slučaj elementarne nepogode. Pritom je pojasnio da se uoči donošenja državnog proračuna ne može procijeniti hoće li doći do elementarne nepogode ili ne

Ministar Čobanković sastao je u Slavonskom Brodu s čelnicima seljačkih udrugaMinistar Čobanković sastao je u Slavonskom Brodu s čelnicima seljačkih udrugaMinistar Čobanković sastao se u petak navečer u Slavonskom Brodu s čelnicima seljačkih udruga. Nakon sastanka poručio je da se štete od poplava moraju realno procijeniti, kako bi Vlada mogla obeštetiti one koji su zaista stradali.

«Apeliram da se štete popišu tamo gdje ih stvarno ima i da se ne napuhavaju. Ako se to bude događalo, najgore će proći oni koji imaju najveće štete. Kada se one adekvatno popišu Vlada će iznaći mogućnosti da se obeštete oni koji su stradali», poručio je Čobanković.

Priznao je da u proračunu nisu osigurana značajnija financijska sredstva za slučaj elementarne nepogode. Pritom je pojasnio da se uoči donošenja državnog proračuna ne može procijeniti hoće li doći do elementarne nepogode ili ne.

Štete i do milijardu kuna

U ime Koordinacije seljačkih udruga Josip Zmajić je naglasio da je prema procjenama u pet slavonskih županija pod vodom oko 120 tisuća hektara, te da će štete dosegnuti i milijardu kuna. Smatra i da će dodatne štete od poplava sanirati sljedeće tri godine.

Inače, seljaci su se s ministrom sastali kako bi realizirali dogovora iz Đakova nakon proljetnih prosvjeda. Ministar Čobanković ponovio je da se država neće miješati u otkup pšenice. Priznao je da se dio dogovora sa seljacima, koji se odnosi na dug za poticaje za proljetnu sjetvu iz 2008 godine nije ispoštovao iz tehničkih razloga.

«Sada smo u završnim fazama i tijekom sljedećega tjedna će svi koji imaju pravo na svoje kućne adrese dobiti te odluke», poručio je Čobanković seljacima.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 05.06.10. 14:31

Važno da si se ti čobane napuhao kao svinjče kao i svoj novčanik!!!


registracija
14/11/07

laufer, 05.06.10. 21:29

Cho je očito izumio vremeplov.
U 2010. daje poticaje za sjetvu 2008.
Briljantno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika