07.06.2010. / 09:29

Autor: Totalsport

Red Bullov napadač Jonathan Filewich potpisao za Medveščak

- Iznimno sam sretan zbog dolaska u Medveščak. Vrlo sam dobro upoznat s radom i organizacijom kluba, a o kakvim navijačima i atmosferi u zagrebačkom Domu sportova je riječ, imao sam se prilike uvjeriti u prošloj sezoni

Jonathan Filewich u dresu PenguinsaJonathan Filewich u dresu PenguinsaJohnatan Filewich, Kanađanin hrvatskog porijekla, svoju profesionalnu hokejsku karijeru nakon Pittsburgh Penguinsa i salzburškog Red Bulla nastavlja u zagrebačkom Medveščaku.

Senzacionalan transfer iz pobjedničkog kluba lige EBEL - Red Bull Salzburga, u zagrebački Medveščak jedno je od većih iznenađenja prijelaznog roka.

- Iznimno sam sretan zbog dolaska u Medveščak. Vrlo sam dobro upoznat s radom i organizacijom kluba, a o kakvim navijačima i atmosferi u zagrebačkom Domu sportova je riječ, imao sam se prilike uvjeriti u prošloj sezoni, a posebno u polufinalu kad smo se dobro namučili u Zagrebu. Veselim se dolasku u svoju zemlju, sada ću konačno imati prilike vidjeti sve ljepote o kojima su mi moji kod kuće pričali - uzbuđenim glasom otkrio je Filewich prilikom potpisivanja ugovora s KHL Medveščak.

Jonathan Filewich rođen je 1984. godine u Kelowni, British Columbia, Kanada. Amatersku karijeru započeo je 1999. u WHL-u za Prince George Cougars (243 utakmica/127 bodova). Godine 2003. izabran je kao 70. izbor za prvu momčad Pittsburgh Penguinsa nakon čega kreće njegov strelovit put ka uspjehu u sjevernoameričkom i europskom hokeju. Sljedeće godine iz Prince George Cougarsa prelazi u Lethbridge Hurricanes u ligu WHL (68 utakmica/80 bodova).

U drugu momčad Pittsburgh Penguinsa dolazi 2005. gdje ostaje do 2008. (243 utakmica/127 bodova) kada igra pet utakmica za prvu momčad Pittsburgh Penguinsa. Sljedeće godine ponovno mijenja kluba te igra za drugu momčad AHL Peoria Riverman (49 utakmica/15 bodova). U austrijski Red Bull Salzburg, s kojim je osvojio ligu EBEL došao je u prošloj sezoni (2009/10.).

Zanimljivo je da je Filewich 2007. godine bio pozvan na All Star utakmicu u Rioch Coliseum u Torontu, gdje je asistirao za jedan od golova.

Momčadi Medveščaka Jonathan Filewich priključit će se na klupskim pripremama početkom kolovoza u Zagrebu.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika